29 oktober 2020

Hoe denim te dragen tijdens de winter?

Waar we zo van houden bij denim, is dat het tijdloos is en heel het jaar kan worden gedragen, ongeacht het seizoen, onze stijl en onze lichaamsbouw.
Toch vraagt u zich misschien af hoe u uw favoriete kledingstukken in jeans kan blijven dragen zonder kou te vatten nu de winter voor de deur staat… Ontdek het antwoord van onze modestylistes om u daarbij te helpen.

Het jeansjasje dragen tijdens de winter

Of het nu lang of kort is, oversized of getailleerd, blauw, zwart of uitgevoerd in een leuke kleur, het jeansjasje hoeven we niet meer voor te stellen: iedereen is er dol op. We dragen het volop tijdens de lente en de zomer, maar kunnen de neiging hebben om het vanaf de eerste kou in de kast te laten hangen. Het zou toch jammer zijn ons trouwe jeansjasje links te laten liggen! Als u beschikt over een kort en getailleerd jeansjasje, kan u het perfect dragen onder uw mantel in de plaats van uw traditionele blazer bijvoorbeeld. Als u een oversized jeansjasje heeft, kan u er gerust enkele warme laagjes aan toevoegen om eronder te dragen: een trendy rolkraag, een trui in zacht tricot… En vergeet zeker niet uw look af te werken met een mooie gebreide sjaal!

Een jeansbroek dragen tijdens de winter

De damesjeans is het gemakkelijkste jeansitem om in een winterjasje te stoppen omdat we het gewoon zijn hem het hele jaar door te dragen. Combineer hem met een trui in ajourtricot of een gekleurd vest om een trendy en warme look samen te stellen. Als u wil gaan voor een 100% denim look, vul dan verder aan met een jeansblouson! Qua schoenen is het momenteel heel trendy om een wijde, flare of bootcutjeans te dragen met mooie, hoge laarzen… Uiteraard blijven ook rechte, skinny of slimmodellen hoog scoren onder de jeanstrends! Draag er een bedrukte bloes of een lange tuniek op en uw look is helemaal af.

Lees ook: Vind de jeans die u op het lijf geschreven staat

Het jeanshemd dragen tijdens de winter

Nu is het de beurt aan het jeanshemd voor dames om ons ook tijdens de winter te blijven verleiden. Als u een lang hemd in de kast hangen heeft, zal dit beeldig staan met een legging en boots! Voor een meer gesofisticeerde look doet een blauw jeanshemd ook wonderen met een gecoate broek of een zwarte jeans en schoenen met hoge hakken. Als u helemaal wild bent van de bohemian stijl, combineer uw jeanshemd dan zeker eens met een lange rok: wauweffect verzekerd.

Lees ook: Hoe het overhemd te dragen?

De jeansrok dragen tijdens de winter

Was uw jeansrok voor dames de hele zomer lang ook uw absolute favoriet? Stap nr. 1 om hem deze winter te blijven showen: onze mooiste panty bovenhalen. Een zwarte panty blijft dan wel tijdloos, maar dit is ook de ideale gelegenheid om volop te experimenteren! U kan zwart inruilen voor een gekleurde panty: marineblauw, mosterdgeel, bordeauxrood… Niets beter om uw jeansrok tijdens de winter wat extra pit te geven. Er bestaan bijvoorbeeld ook fantasiepanty's met plumetis- of bloemenmotieven die uw look een glamoureuze twist zullen geven. Als bovenstuk zijn ook hier weer trendy truien en vesten warm aanbevolen! Als finishing touch zal een paar hoge laarzen of trendy bottines het 'm zeker doen.

Zo, nu weet u hoe uw favoriete kledingstukken in denim te dragen tijdens de winter... Zin in andere modetips van onze stylistes? Lees dan zeker verder op de Blancheporte blog!

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *