16 september 2020

Hoe het damesoverhemd te dragen?

Kaki groene overhemd jas met lange mouwen - Blancheporte

Trend herfst-winter 2020:
het must-have overhemd!

Overvloed aan materialen, oneindig veel stijlen: dit seizoen zien we tussen de nieuwigheden in onze damescollectie ook het overhemd terug! En het is een must-have mode-item voor onze garderobe dat we maar wat graag zullen dragen.

Het overhemd, dat het midden houdt tussen een jasje en een hemd en eigenlijk uit de prêt-à-porter voor heren komt, kan op heel wat verschillende manieren worden gedragen: perfect om talrijke outfits en stijlen samen te stellen met slechts één item! Wat is er nu beter dan een trendy kledingstuk dat zich aanpast aan al onze kleding, broeken, jeans, jasjes maar ook aan onze schoenen en onze accessoires?

Het is lichter dan onze jasjes, warmer dan onze hemden, minder dik dan onze truien... kortom, ideaal vanaf einde zomer en voor het begin van de herfst en ook warm aanbevolen tijdens de winter om te dragen onder onze mantels. Zin om te weten te komen hoe het damesoverhemd kan worden gedragen? Ontdek in detail de tips van onze stylisten om het te showen in stijl.

Welk model van overhemd te kiezen?

Kies de stof die u leuk vindt! Het damesoverhemd is er in allerlei modellen: in jeans van 100% katoen, in extrazacht velours, met hip leeraspect of in comfy twill. We zien het graag in een eerder recht model met afgeronde onderkant dat past bij elke maat en lichaamsbouw. Als u het damesoverhemd graag oversized draagt, kies dan gerust voor een of zelfs meerdere maten groter!

Welk item met het overhemd?

Er zijn geen foute combinaties want het overhemd past met alles: met jeans, gekleurde broeken - deze winter is saffraangeel een topper -, rokken, jurken, leggings… Het heeft tegelijk de looks van een hemd en een licht jasje, dus dragen we het naar eigen smaak open of dicht! We kunnen ook spelen met de kraag door ze meer of minder open te dragen en ook de mouwen oprollen.

Met een overhemd in jeans is een total denimlook een goede zet om er trendy bij te lopen! Maar ook met een broek in saffraangeel, een echte trendkleur deze herfst-winter, zit u helemaal goed.

Een overhemd in leerstijl, open gedragen op een rechte jurk, is een echte eyecatcher! Het matcht ook mooi meteen wit T-shirt, een 7/8-broek en sneakers voor een trendy look boordevol stijl en comfort waar we maar niet genoeg van krijgen!

Als een overhemd in kakigroen velours helemaal uw ding is, draag het dan met een bohemian jurk in bordeauxtinten en alle ogen zullen gegarandeerd op u gericht zijn. Of ook met een jegging en trendy schoenen als een paar hoge laarzen staat het heel mooi.

Een geruit overhemd in twill vormt een perfecte match met een zwarte broek voor een urban stijl met licht rockgehalte! Voor een minder uitgesproken rocklook,
kan het worden gecombineerd met een licht uitlopende rok: de ruitjes gaan ook heel mooi samen met een licht romantische stijl.

Gedaan met twijfelen tussen hemd of jasje: kies gewoon voor een overhemd met lange mouwen…
En stel snel uw eigen collectie samen! Wij bij Blancheporte zijn alvast fan. Meer trends en tips van stylisten?
Lees dan zeker onze andere artikelen 😉

[totalpoll id="8375"]

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *