27 oktober 2020

Hoe een kersttrui te dragen in stijl?

De heerlijke feestperiode zit er weer aan te komen en dus maakt ook de befaamde kersttrui zich alvast op om de show te stelen. Traditiegetrouw zit de kersttrui, die zowel door mannen als vrouwen wordt gedragen, boordevol fantasie en kleur. Hij wordt gebreid in de kleuren van Kerstmis, rood en groen, en kiest voluit voor fantasierijke motieven en taferelen: rendier, sneeuwman, kerstboom, kerstman… Diehardfans van kerst kunnen zelfs gaan voor knipperlichtjes of kerstklokken!

De kersttrui wordt vaak bestempeld als lelijk of grappig, maar blijft een must-have voor de eindejaarsfeesten. Hij kan ook iets braver worden gestyled en een mooie, goed gekozen kersttrui in een trendy stijl gaat de hele winterperiode mee! Zin om te weten te komen hoe de kersttrui kan worden gedragen in stijl? Ontdek snel de ideetjes en tips & tricks van onze modestylistes.

Waar komt de traditie van de lelijke kersttrui vandaan?

De kersttrui is eigenlijk afkomstig van een familietraditie uit de Angelsaksische wereld: hij werd gebreid door iemand van de familie en op kerstdag cadeau gedaan. Daarom doen z’n motieven meteen denken aan de winter en de eindejaarsfeesten. Beetje bij beetje heeft hij aan populariteit gewonnen en is hij overgewaaid naar andere landen. Er bestaat ook zoiets als de Internationale Kersttruiendag, die volledig in het teken staat van dit fenomeen en elk jaar plaatsvindt op de derde vrijdag van december.

Hoe de kersttrui trendy te dragen?

Stap 1 - De juiste keuze van kersttrui

Of u nu op zoek bent naar een kersttrui voor heren of een kersttrui voor dames, bij Blancheporte vindt u trendy en hedendaagse modellen. Normaal is de winterse kersttrui steeds gebreid en voorzien van een ronde hals en lange mouwen. Voor de rest hoeft de kersttrui niet per se in rood of groen gebreid te worden, met extravagante motieven. U kan bijvoorbeeld inzetten op elegante jacquard, glanstricot, een sterrenprint of decoratieve pareltjes… Kies voor een model dat volledig aan uw wensenlijstje voldoet!

Qua kleuren vinden we ook bravere tinten als grijs, zwart, nachtblauw of poederroze terug onder de trends. Ideaal om uw kersttrui wat langer te kunnen dragen tijdens de winter. Natuurlijk blijft de trui in traditionele stijl ook een echte must-have.

Stap 2 - De kersttrui: de basis van uw outfit

Een gouden tip is om uw outfit samen te stellen op basis van uw kersttrui: hij is de eyecatcher en gaat met alle aandacht lopen. Hij wordt liefst gecombineerd met sobere en effen kledingstukken die uw mooi kersttrui perfect tot z’n recht laten komen!

De rest van uw look kan u samenstellen zoals het u uitkomt! Zin om er chic bij te lopen in een kersttrui? Draag er een gecoate broek en pumps onder. Zin in een doordeweekse look? Een jeans en boots zijn ronduit perfect. Uw kersttrui laat zich ook mooi combineren met een jeansrok voor een coole, ongedwongen en invrouwelijke stijl.

Nu weet u alles om de kersttrui te dragen in stijl... 🙂 Tijdens de hele eindejaarsperiode kan u op Blancheporte rekenen: ontdek al onze goedkope kersttruien, cadeautips, kerstpyjama’s, geklede outfits… en maak de feesten extra feestelijk!

[totalpoll id="9123"]

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *