20 november 2020

Wintermantels: hoe er elegant en warm bij te lopen?

Hoe zal uw wintermantel er dit jaar uitzien?

Nu het kouder wordt, krijgen we ook zin in een nieuwe, elegante maar daarom niet per se dure wintermantel. Een mantel hebben we toch een hele tijd nodig, dus hebben we er alle baat bij om de juiste knopen door te hakken.

Parka, duffelcoat, trench, gewatteerde jas of rechte mantel… Welk model u ook kiest om warm de winter door te komen, uw mantel moet vooral goed zitten, mooi omhullen en perfect op maat zijn om de kou een halt toe te roepen. Voor de rest heeft u vrij spel voor de keuze van modellen, materialen, kleuren en stijl!

De caban: een vaste waarde

De caban, overgewaaid uit de marine, is niet meer weg te denken uit de damesgarderobe. Met z’n tijdloze elegantie en onberispelijke stijl staat deze mantel garant voor een maximum aan stijl voor een miniprijsje. Blancheporte biedt hem aan in sobere kleuren boordevol klasse: camel, zwart of pied de poule voor een sterk grafisch effect.

Waar we van houden bij deze caban voor dames: z’n dubbele knoopsluiting, met of zonder kap, z’n reverskraag en z’n mooie lengte.

Te dragen met de caban: een jeans is z’n trendy match bij uitstek, maar hij gaat ook heel mooi samen met uw geklede broeken en kokerrokken.

Ieders favoriet: de gewatteerde jas

Zowel qua comfort als bescherming tegen de kou steekt de gewatteerde jas er met kop en schouders bovenuit! Hij is niet langer alleen voor jongeren weggelegd: sinds enkele seizoenen hebben ook dames, jong en oud, hem een plaatsje gegeven in hun garderobe. De stylisten hebben z’n proporties herwerkt om te komen tot goedzittende en elegante modellen. Oversized gewatteerde jas, korte of lange gewatteerde jas… hij gaat geen enkele stijl uit de weg!

Waar we dol op zijn bij deze mantel: z’n originele kantje en het volledige kleurengamma waarmee we onze winterlooks kunnen verwennen.

Te dragen met de gewatteerde jas: alles. Hij gaat vlot samen met uw comfy outfits (jeans, broek, legging, snowboots) en geeft ook iets strengere outfits een ongedwongen twist.

De weekendmantel: de parka

De parka, die doet denken aan Siberische winters, heeft op enkele jaren tijd z’n weg naar de urban mode gevonden. Hij liet de militaire kleurencodes en het eeuwige kaki achter zich om in te zetten op vrolijke winterkleuren: marine, bordeaux, beige. Met of zonder imitatiebont zorgt de parka voor een instant gevoel van warmte en comfort.

Wat we leuk vinden aan de parka: z’n mooi omhullende volume en vernuftige details (kap, dubbele sluiting, aangetrokken mouwen tegen de kou, voering).

Te dragen met de parka: trek voor een boswandeling uw oude jeans en laarzen aan. In de stad zoekt hij dan weer liefst het gezelschap van uw meest vrouwelijke outfits op. Een mooie sjaal en geklede handtas maken het plaatje helemaal af.

De tijdloze mantel: de duffelcoat

De duffelcoat doet z’n intrede aan het eind van de XIXe eeuw in Engeland om vervolgens door de officieren van de Royal Navy te worden opgepikt voor z’n lengte en omhullende aspect. En het zijn nog steeds die eigenschappen die ons hart sneller doen slaan, naast z’n Parijse gesofisticeerde kantje uit de sixties… Dit wintericoon, nu eens braafjes en dan weer eerder punk, weet steeds te verrassen met z’n perfecte model.

Waar we van houden bij de duffelcoat: de omhullende kap, de diepe zakken en de sluiting van boven tot onder om de barre winterkou te trotseren.

Te dragen met de duffelcoat: hoge laarzen en een rok tot boven de knie voor een tikkeltje seventies of een korte jurk. Een mooie, trendy fluwelen broek en leren derby’s voor een allesbehalve brave look.

De mantel van het jaar: de fluffy mantel

(of teddy of mantel in lusjesstof) De mantel in lusjesstof, streelzacht, in wol en even aangenaam als een warme chocolademelk in hartje winter, kiest resoluut voor zachtheid. Met z’n aspect van pluche/imitatiebont heeft hij alles van een mantel die doet verlangen naar de kou. Dankzij hem krijgt u meer dan ooit zin om de vriestemperaturen te trotseren! Dit seizoen kiest hij voor een schapenvachtkleur of marineblauw om de traditionele codes schaakmat te zetten.

Waar we helemaal wild van zijn bij de mantel in lusjesstof: z’n aaibare karakter en weergaloze comfort die hij te danken heeft aan z’n uitvoering in wol.

Te dragen met de mantel in lusjesstof: we besteden extra aandacht aan de volumes om niet te lijken op een reuzegrote teddybeer. Bij voorkeur met een legging of een slimjeans en boots met hakken. Een fijne stola rond de nek en een klein handtasje mogen niet ontbreken…

En u, welke mantel draagt u deze winter?

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *