29 april 2022

Mode- & Woningtrend: Indian Summer

Elk seizoen opnieuw volgen onze expertes in Mode & Decoratie de laatste trends op de voet en dit jaar zetten ze in op een Indian Summer collectie, rechtstreeks geïnspireerd op India en zijn landschappen en kleuren. Warme tinten, weelderige prints en natuurlijke materialen komen samen in een collectie decoratie-items, tassen en accessoires die elke dag zorgen voor een streepje zon, ongeacht het weer… Ontdek ze aan de hand van het interview met Juliette C., productverantwoordelijke bij Blancheporte, die al in India is geweest en heeft meegewerkt aan de collectie.

Vanwaar kwam het idee om de Indian Summer collectie uit te werken?

“Van bij mijn 1ste reis was ik meteen weg van India, de kleuren, de geuren, maar ook van de Indiërs en hun diepe blik. Het is een land met een ongelooflijke rijkdom, met tradities, rituelen en spiritualiteit. Doorheen mijn reizen heb ik kennisgemaakt met hun knowhow, eeuwenoude technieken en verfprocessen, hun creativiteit en zin voor kleur.”

 

Prints geïnspireerd op artisanale Indiase motieven…

“Toen we het idee kregen van een collectie accessoires voor Mode en Woning, hebben we meteen gedacht aan Indiase motieven met kleurrijke bloemen. Het zijn die bloemen die we graag wilden terugvinden, met veel kleur en natuurlijke materialen. Onze stylistes hebben dus de prints uitgewerkt aan de hand van Indiase bloemen, kleurrijk en vol pit. Producten voor zowel de woning als accessoires voor dames en heren kwamen hierbij aan bod en werden voorzien van de prachtige motieven: mooie sjaals, tassen, toilettassen, kussens… Ze zijn authentiek en vrolijk, boordevol kleur en geven meteen zin om te gaan reizen.”

Natuurlijke en authentieke materialen

“We kozen voor katoen, een natuurlijk materiaal dat zich, eenmaal bedrukt, leende tot heel wat verschillende stuks: sjaals, kussenhoezen, tassen, toilettassen, tot zelfs scrunchies om ook de restjes te gebruiken. Voor de tassen en tablethoezen hebben we een gematelasseerde textuur gebruikt die zorgt voor nog meer charme en de producten goed beschermt. We hebben aan deze collectie ook items in jute toegevoegd zoals de ronde tas en zelfs tapijten en manden. We hebben aan het uitwerken van deze frisse, kleurrijke en zomerse collectie veel plezier beleefd!”

Hoe kunnen we de Indian Summer trend zelf toepassen?

“Ga voor veel bedrukte kussens, tapijten in jute, manden (om plaids in op te bergen of planten in te zetten)… De decoratie-items in jute gaan heel mooi samen met warme kleurtoetsen als roze of oranje die perfect de Indian Summer trend weerspiegelen. Bij de mode zijn het de accessoires die het verschil maken: een tas in jute, een bedrukte sjaal en espadrilles, en u bent er helemaal klaar voor.”

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *