20 april 2022

Welke kleding voor een plechtigheid?

We zoomen in op de perfecte kleding om er tijdens een plechtigheid prachtig uit te zien en fijn te kunnen feesten!

Een bruiloft, een heilige communie, een doop… De lente is altijd het seizoen van mooi aangeklede festiviteiten! Heeft u al een of meerdere uitnodigingen ontvangen? Een vraag komt ieder jaar terug: welke kleding voor een plechtigheid? Jurken, rokken, pantalons, blazers, we geven u onze tips om u goed voor te bereiden op deze bijzondere dag, zonder slechte smaak en helemaal in uw eigen stijl!

Stralend op een plechtigheid in een pantalon

Dit seizoen zijn de soepele pantalons meer dan ooit de trend en vol fantasie tot ons grote plezier: een brede snit die onze vormen prachtig volgt zonder knellen, kleurrijke prints… Zij zorgen voor een welkom vleugje elegantie en stijl op iedere feestkleding. Combineer uw pantalon met een mooi bewerkte bloes en u bent klaar. Wat de schoenen betreft staan sandalen met een hak of platte veterschoenen prachtig bij een pantalon.

Stralend op een plechtigheid met een jurk

Een geklede jurk dragen bij een plechtigheid is uiteraard altijd een goed idee! Een rechte, lange, bedrukte of kleurige jurk: keuze genoeg. Voor feestelijkheden in de lente en de zomer kunt u kiezen voor lichte stoffen, in voile, met borduursels, ajour of trendy stroken… Afhankelijk van het weer kunt u uw feestjurk compleet maken met een licht jasje, zoals een soepel vallende blazer. Wat de schoenen betreft zorgen pumps altijd voor een chic accent. Als u liever platte schoenen draagt, zullen mooie leren ballerina’s zeker niet misstaan.

Prachtig voor de plechtigheid met een rok

Een rok om rond te zwieren, te dansen en de hele nacht te feesten is ook een mooi alternatief! Ook hier kunt u spelen met de lengte: een rechte rok tot op de knie of een lange rok in een bohemian stijl zijn allebei een goed idee voor een plechtigheid. Als het weer te wensen overlaat, kunt u kiezen voor een dunne, lichte trui met korte mouwen die een vrouwelijke rok absoluut stijlvol maakt. En als de zon wel schijnt, kunt u kiezen voor een soepel vallende, subtiele top of een getailleerde bloes… En vergeet natuurlijk ook niet de accessoires voor uw feestkleding, zoals een ketting, een tas en oorbellen om er op en top elegant uit te zien!

Hoe verander ik feestkleding en een outfit voor iedere dag?

Wilt u uw feestkleding ook op gewone dagen dragen en uw garderobe aanpassen zonder u te ruïneren? Mix uw geklede items met meer casual kleding: draag een spijkerjasje op uw chique jurk, combineer een jeans met uw elegante bloes, vervang uw pumps voor sneakers…

U heeft nu alle troeven in handen voor een elegante outfit voor de komende plechtigheden! En als u de trend nog meer wilt volgen, werp dan een blik op onze gids met kleurentrends voor de lente-zomer

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *