26 mei 2021

Mode: wit tijdens de zomer, een must!

Wit oogt seizoen na seizoen trendyer en is ook zeker deze zomer niet weg te denken uit de damesmode. We zijn er allemaal fan van, op een witte jurk, een topje of een jeans, en met reden… Wit is een elegante en heldere tint die vanzelf in het straatbeeld opduikt wanneer de mooie dagen er zitten aan te komen. Klaar voor wat wit in uw zomergarderobe? Volg de gids.

Kan elk lichaamstype wit aan?

JA, natuurlijk! Er werd lang gezegd dat ronde vormen beter konden wegblijven van witte kleding en nochtans heeft deze kleur de mode voor grote maten heel wat troeven te bieden. Wit is een echte eyecatcher en ideaal om opnieuw wat harmonie te brengen in uw silhouet. Zin om de nadruk te leggen op uw benen maar niet op uw bovenlichaam? Ga voor een witte jurk of broek! Of wil u liever uw buste in de verf zetten? Kies dan voor een witte bloes.

Om een totaal witte look samen te stellen met een jurk, is het belangrijk om er een te zoeken die perfect is afgestemd op uw lichaamsbouw, of u nu slank of mollig bent. Voor een weinig uitgesproken taille zijn soepele, niet-getailleerde modellen een echte aanrader. Kleine bustes hebben er dan weer eerder baat bij om in te zetten op jurken die volume creëren op het bovenlichaam. En wie daarentegen een smal bekken meer ronding wil geven, kijkt best uit naar jurken die de heupen benadrukken, met stroken of krulrandjes bijvoorbeeld.

3 tips van onze stylisten om wit perfect te dragen!

Speel met kleur:
Misschien vraagt u zich af welke kleuren samengaan met wit? Het is een tint die het voordeel heeft van met bijna alles te kunnen worden gecombineerd! Ga voor turkooisblauw, groen, currygeel of felroze om uw allure een boost te geven. Als u het meer heeft voor zachte en pastelkleuren, weet dan dat wit heel mooi uitkomt in combinatie met kaki, amandelgroen, poederroze… Tuk op zwart? Mik op een totaal zwart-witte look! Let wel op voor verschillende nuances van wit. Van crèmewit over gebroken wit tot ecru: te veel verschillende tinten wit kunnen de stralende kant van uw look afzwakken.

Lees ook: Modetrend: hoe de zwart-witte look te dragen?

Mix materialen onderling:
Linnen, katoen, jeans, macramé, borduursel… Met witte kleding zijn eindeloos veel stijlvariaties en fantasietjes mogelijk, in functie van uw wensen. Ook om ze te combineren met de rest van uw garderobe heeft u vrij spel. Een wit topje zal mooi tot z’n recht komen op een jeans of soepel vallende broek… Een wit vest op uw bedrukte lievelingsbloes… Een witte kuitbroek op uw tijdloze tuniek… Alles kan en mag!

Zorg voor de juiste accessoires:
Riemen, sjaaltjes, tassen, schoenen, juwelen… Als kers op de taart is een trendy outfit met wit helemaal af met de juiste accessoires! Voor de zomer matcht wit perfect met goudkleurige sandalen of espadrilles. Uiteraard zijn ook sneakers en baskets nog steeds van de partij! Qua accessoires zijn tassen in macramé en brede, gevlochten riemen buitengewoon trendy.

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *