4 juni 2021

Lange jurk: Modetrend voor Lente-Zomer 2021

Hoe deze zomer de lange jurk te dragen?

De lange jurk voor dames doet stralen bij elke gelegenheid en weet perfect haar charmes uit te spelen... Bohemian, romantisch, glamoureus, chic, effen, bedrukt of met stroken... Ze heeft niets dan troeven en past bovendien bij elk silhouet, slank of rond! Hoe wordt de befaamde lange jurk het hele zomerseizoen lang gedragen in stijl? Volg de gids.

Welke lange jurk in functie van mijn lichaamstype?

De lange jurk past bij elk model! En om u altijd comfortabel te voelen met uw eventuele minpuntjes, volgen hier enkele tips...

Ik heb smalle schouders
Aarzel niet om te kiezen voor een jurk die uw bovenlichaam benadrukt voor een mooi harmonieus silhouet: stroken, vlindermouwen, diep uitgesneden V-hals, fijne bandjes...

Ik heb een weinig uitgesproken taille
Een jurk met aansluitende taille zal wat u eigenlijk wil verdoezelen net nog meer in de verf zetten. Geef dus eerder de voorkeur aan jurken met lage taille, wikkeljurken of jurken die getailleerd zijn net onder de buste.

• Ik heb een uitgesproken taille
Jurken die de taille mooi laten uitkomen, zijn dus perfect voor uw silhouet. Soepele en licht uitlopende modellen zullen u beeldig staan.

Ik heb smalle heupen
De lange jurk is ideaal voor u: de lengte brengt het hele silhouet terug in evenwicht! Voor de rest is het aan u om al dan niet de focus te leggen op uw schouders, uw uitgesproken taille...

• Ik ben klein
Ga voluit voor jurken in voile en kant omdat ze zo licht zijn... Te dikke stoffen en te veel stroken kunnen namelijk een verzwarend effect hebben. Ook effen jurken en discrete prints matchen perfect met uw kleine lengte. En om een beetje vals te spelen, ruilen we platte schoenen natuurlijk in voor hakken! Uiteraard kan u ook spelen met de lengte van uw jurk door bijvoorbeeld in te zetten op een halflange jurk.

Welke outfit-ideetjes met een lange jurk?

Er bestaan oneindig veel stijlen om mee te surfen op de trend van de lange jurken...
Kies dus gewoon de jurk en accessoires in functie van de gewenste allure! Hier zijn enkele ideetjes om een volledige look samen te stellen.

Voor een chique allure: een effen of zwarte lange jurk + sleehaksandalen + laagjesketting

Voor een bohemian stijl: een jurk met bloemenprint en stroken + sandalen met hoge hakken + tas in macramé

Voor een romantische look: een lange jurk met borduursel + ballerina's + opvallende hoed
 

Voor een sporty kantje: een effen of gestreepte lange jurk + trendy sneakers + een jeansjasje
 

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *