23 september 2022

De layering trend, of hoe kleding te dragen in laagjes voor een compleet nieuwe stijl?

Layering kennen we al uit de beautywereld, het schoonheidsritueel dat kwam overgevlogen uit Japan en waarbij verschillende verzorgingsproducten in een specifieke volgorde op het gezicht worden aangebracht. In de modewereld is layering de kunst van kleding in laagjes te dragen en het is deze winter dé trend bij uitstek.

Waarom u net als ons weg zal zijn van de laagjesmode?

Omdat deze stijl het mogelijk maakt om telkens opnieuw nieuwe outfits samen te stellen door stijlen, kleuren en texturen vrij en creatief te mixen. Omdat u stuks uit uw dressing zal herontdekken waarvan u dacht dat ze overbodig of voorbijgestreefd waren, en dit u enkele nieuwe aankopen zal besparen. En ook omdat u elke morgen voor de spiegel heel wat plezier zal beleven!

Maar opgelet, een geslaagde laagjeslook moet toch ook aan enkele specifieke regels voldoen om er niet bij te lopen als een regenboog zonder enige vorm van structuur…

Regel 1 van de laagjeslook: elke laag moet gezien worden

Het gaat er wel degelijk om er zo modieus mogelijk bij te lopen en niet de kou te weren, hoewel uw lichaam deze aandacht natuurlijk zal weten te appreciëren… De bedoeling is dat elk mode-item bijdraagt aan een groter geheel. Hier een gebloemde polsboord die uitsteekt onder een dikke wollen trui, daar een gestreept T-shirt waarvan de hals zich laat zien onder een effen hoodie. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Begin met 2 of 3 items te combineren en gaandeweg kan u het aantal laagjes opbouwen: een topje dat subtiel zichtbaar is onder een bloes, die op haar beurt wordt gedragen onder een comfortabele, zachte cardigan…

De combinatie van verschillende materialen die op elkaar worden gedragen, zal de stijl enkel extra kracht bijzetten. Zijig met donzig, glad met textuurtricot: alles kan en mag.

Regel 2 van de laagjeslook: structuur

Kleding dragen in laagjes om te komen tot een geheel dat uw silhouet perfect laat uitkomen. De bedoeling is niet om uzelf te laten verdwijnen onder een stapel kleren, maar om van elk model te profiteren om uw beste troeven in de verf te zetten. Hier een mooi uitgesneden decolleté, daar een rok met perfecte lengte om uw taille te benadrukken, een zachte trui met opgerolde mouwen op een hemd waarvan de polsboorden zichtbaar blijven… Profiteer er ook van om te verdoezelen wat u bij uzelf minder mooi vindt, maar wel in stijl.

Regel 3 van de laagjeslook : de keuze van kleuren en motieven

Durvers zullen van de gelegenheid optimaal gebruik maken om een vuurwerk aan kleuren te laten losbarsten! Anderen zullen zoals gewoonlijk inzetten op een harmonieus camaieu van kleuren. Het draait er uiteraard om uzelf te blijven met deze gelaagde look. Fan van herfstkleuren? Kies in combinatie met uw lange taupekleurige rok voor een mouwloze trui in camelkleur, met daaronder een wit herenhemd of een luchtige bloes in ecru, knoop een preppy okergeel sjaaltje rond uw nek en trek bruine boots aan… Uw perfecte laagjesoutfit.

Haal alles uit de kast wat de motieven betreft. Gooi alle stijlregels overboord. Wees niet bang om gebloemde en grafische motieven, stippen en strepen of arabesken en grote cirkels onderling te combineren. Geef uw look een boost en trek een bovenstuk met minimalistische print (bolletjes) aan op een soepele broek met spectaculaire print.

Zin om met layering aan de slag te gaan of nog wat terughoudend? Profiteer van een weekend om te experimenteren voor de spiegel, neem uw tijd, fotografeer uzelf bij elke pasbeurt en laat het wat bezinken… maar probeer het zeker uit: stijlvolle en modieuze looks verzekerd!!

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *