4 oktober 2022

Verantwoorde mode: sjaaltjes Made in France

We verkennen elke dag nieuwe manieren om meer verantwoorde mode te ontwerpen. We zijn dan ook buitengewoon trots u deze collectie sjaaltjes in biokatoen geweven in Frankrijk en bedrukt in Roubaix (regio Hauts-de-France) voor te stellen. De productie gebeurt gaandeweg in functie van jullie bestellingen, zonder overschot.

Volg de gids…

Het Atelier Agile, laboratorium van een nieuw model

Het Atelier Agile is gevestigd in Roubaix, in het hart van de voormalige Roussel-fabriek. Het is ontstaan vanuit de wens van verschillende textielspelers om op zoek te gaan naar nieuwe manieren van lokaal produceren. Binnen het Atelier bruist het van de ideeën die stuk voor stuk kaderen binnen de overtuiging dat mode een nieuwe interpretatie kan krijgen. Het spreekt voor zich dat Blancheporte geen seconde heeft getwijfeld om zich aan te sluiten bij dit ondernemende en resoluut positieve collectief.

Binnen het Atelier, niets dan machines. Ultramoderne machines die recent werden aangeschaft om digitaal naaien, snijden en printen mogelijk te maken. Een collectieve investering van ID Group, het bedrijf Lemahieu, Blancheporte en Tissages de Charlieu die allen streven naar lokale productie, gemaakt op aanvraag om komaf te maken met onverkochte artikelen.

Verantwoorde collecties

Om deze machines in te wijden, stelt Blancheporte u een mooie en tegelijk verantwoorde collectie sjaaltjes voor. Het biokatoen wordt geweven in Frankrijk, de motieven worden ontworpen door onze stylisten in Tourcoing, en het snijden en drukken gebeurt in het Atelier Agile in Roubaix. Productievoordelen, minder transportkosten en dus een kleinere ecologische voetafdruk, verplaatsing van werkgelegenheid en een perfect beheerde voorraad. Een radicale paradigmaverschuiving die buitengewone horizonten opent.

Sjaaltjes voor elk

Sjaaltjes maken een opvallende comeback in modeland en dit jaar kan u ze naar hartenlust dragen rond de nek, in het haar, als riem of op uw handtas. De kleuren zijn schitterend, de motieven betoverend… Aarzel niet om de prints te mixen en te wisselen bij elke look. Het is hét modedetail dat het verschil maakt. Kers op de taart: een geweldige cadeautip, verantwoord en trendy tegelijk, die met kerst zijn effect niet zal missen 😉

De sjaaltjesbar is geopend!

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *