3 september 2020

Hoe de folklook te dragen tijdens de herfst-winter?

Herfst-Winter mode: scoren met de folktrend

Deze herfst-winter maken de seventies een stevige comeback en drukken ze hun stempel op elke garderobe. Bij Blancheporte gaan we de nostalgische toer op en laten we ons verleiden door de folktrend: een damestrend die voluit gaat voor dik tricot, franjes, ruitjes, een mix van motieven, suèdine… Ideaal om het nieuwe seizoen in te gaan in een cocon van zachtheid. Qua kleuren komen vooral nuances van roestbruin, karamel, pastel… in beeld. Een ruim gamma zachte en harmonieuze kleuren die het tedere en flatterende kantje van de folkallure extra kracht bijzetten. Zin om zelf een folkoutfit samen te stellen? Volg de tips van onze stylisten.

Wat is de folktrend precies?

De folkstijl, een beetje romantisch, ietwat rustiek en ook een tikje nonchalant, is een ode aan het geluk en welzijn. Hij combineert een mix van gipsy en westerninvloeden met zachte en zijige materialen: als we de folklook graag dragen in de zomer, dan zeker ook en nog liever zelfs tijdens de herfst-winter. Truien in tricot, lange rokken in bohemian stijl, elementen in suèdine, flatterende stroken, etnische motieven: de folktrend voor dames zit boordevol troeven en weet de country girl in ons meteen te verleiden!

 

Klaar om de folktrend uit te proberen? U weet er nu alles van!

Hoe de folklook te dragen?

Om er folk gekleed bij te lopen, volstaat het folkitems te combineren met meer casual elementen. Een lang hemd met ruitmotief, bijvoorbeeld, zal beeldig staan met een jegging in suèdine en een mantel in lusjestricot. Andere mogelijkheid voor een trendy outfit: inzetten op een lange, bedrukte rok gecombineerd met een pasteltrui in chenilletricot. Als jurken meer uw ding zijn, kies dan voor een model met verleidelijke stroken! Werk uw folklook af met boots in westernstijl en een tas met franjes: pico bello!

Klaar om de folktrend uit te proberen? U weet er nu alles van!

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *