Welke schoenen in combinatie met een jurk?

  • Benjamin, Mode redactie
  • 08 maart 2024 Benjamin, Mode redactie

Praktische gids: hoe schoenen en jurk op elkaar afstemmen?

Lang of kort, bohemian, chic of grafisch… jurken dragen we het hele jaar door en bij elke gelegenheid. Een onmisbare finishing touch daarbij: schoenen! Ze maken uw look helemaal af en kunnen uw stijl in een handomdraai een compleet andere twist geven. Boots, laarzen, sandalen, mocassins, pumps, sneakers… De keuze is eindeloos! Hoe damesschoenen perfect laten matchen met een jurk? We vertellen u er alles over!

Elke sandalen met een jurk?

Voor zonnige dagen zijn damessandalen een vaste waarde in combinatie met een jurk, zowel plat, met sleehakken of hoge hakken. Zwarte of bruine sandalen hebben het voordeel dat ze vlot combineren met bijna elke jurk. En om een effen jurk een originele twist te geven, zit u helemaal goed met sandalen in een leuke kleur. Stijl verzekerd!

Bekijk de sandalen

Welke ballerina’s met een jurk?

Ze zijn opnieuw alomtegenwoordig: damesballerina’s zijn een must voor al uw jurken! We dragen ze om een jeansjurk een ongedwongen toets te geven of voor een 100% chique look met een soepel vallende, zwarte jurk. Qua stijl halen ballerina’s alles uit de kast om te matchen met uw jurken: ballerina’s in stof of leer… En vooral in een leuke kleur, want daarmee scoort u altijd!

Bekijk de ballerina’s

Welke pumps met een jurk?

Pumps en saloméschoenen geven uw jurk meteen een elegante touch. Het zijn ideale schoenen om een doordeweekse jurk te twisten tot een chique outfit voor een etentje of om te dragen in combinatie met een echte avondjurk of een outfit voor een huwelijk.

Bekijk de pumps

Welke derby’s met een jurk?

Fan van platte schoenen? Derby’s en mocassins laten uw jurken er elegant en leuk uitzien met hun vrouwelijk-mannelijke stijl! Deze schoenen gaan heel mooi samen met een jeansjurk, een hemdjurk, een uitlopende jurk of een trui-jurk… Ga met dit type schoenen wel liefst voor korte, knielange of midi-jurken.

Bekijk de derby’s en mocassins

Welke sneakers met een jurk?

Een jurk met trendy sneakers? Een winnende combinatie die een doordeweekse dag kleur geeft! Draagt u een effen zwarte jurk? Pimp uw outfit bijvoorbeeld met sneakers in leer. Draagt u een jurk in sportief-chique stijl of een trui-jurk? Sneakers met een glinsterende afwerking geven uw look wat extra pit… enzovoort! Trendy sneakers zijn er voor elke stijl en ze laten zich eindeloos mixen met onze jurken: een echte modetroef!

Bekijk de sneakers en baskets

Welke laarzen met een jurk?

Een korte jurk met hoge laarzen is een tijdloze klassieker die werkt met echt alles: een zwart jurkje, een uitlopende jurk, een trui-jurk… Probeer ook zeker de trend van een lange jurk met hoge laarzen: een bohemian combinatie die de outfit flink wat karakter geeft en waar we allemaal weg van zijn! Welk model van hoge laarzen geniet de voorkeur? Laarzen in splitleer met hoge hakken en ruiterlaarzen zijn ideaal met al uw jurken. Kies uw schoenen in een kleur die makkelijk combineert met uw kleding: zwart, bruin, bordeaux… Lekker makkelijk!

Bekijk de laarzen

Welke boots met een jurk?

Ook boots staan beeldig met onze lievelingsjurkjes. Als u niet weet hoe ze te dragen in combinatie met een jurk, ga dan voor schoenen in de stijl van uw jurk. Westernboots of geperforeerde boots in karamelbruin leer staan heel mooi onder een gebloemde bohemian jurk. Bent u fan van de rockstijl? Zet in op boots met ritsjes of sierspijkers als detail! Is een chique en elegante look meer uw ding? Een jurk met ruitmotief is oogverblindend met gelakte boots of boots in glad leer.

Uw favoriete schoenenmerken op onze site!

Houdt u van merkschoenen om te dragen met uw favoriete jurken? Tamaris, Geox, Jana, Skechers, Les Tropéziennes par M. Belarbi, XTI, Teddy Smith… Al deze mooie merken zijn te vinden in onze collecties, om ervoor te zorgen dat u zeker dat gedroomde paar vindt waar u naar op zoek bent.

Deze artikelen zijn ook interessant voor u
Must-read! Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?
Must-read! Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?

Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?

Na een borstoperatie of mastectomie vereist het lichaam nieuwe aandachtspunten. Als u gaat zwemmen, voor medische redenen of gewoon voor het plezier, is de keuze van uw badpak of bikini belangrijk in uw genezingsproces en om de herstellende huid te b...

Meer lezen...
Must-read! Welke kleding past bij een curvy figuur?
Must-read! Welke kleding past bij een curvy figuur?

Welke kleding past bij een curvy figuur?

Een maatje meer is geen obstakel om er trendy bij te lopen: onze collectie is bedoeld om alle vrouwen te kleden van maat 36 tot 58. Als uw kleding goed zit en uw troeven mooi laat uitkomen, kan u voluit spelen met trends, kleuren en prints. Hier zijn...

Meer lezen...
Must-read! Welke bikini of badpak voor mijn figuur?
Must-read! Welke bikini of badpak voor mijn figuur?

Welke bikini of badpak voor mijn figuur?

De langverwachte zomer staat voor de deur… en dus steelt de damesbadmode 2024 de show voor een seizoen dat volledig in het teken staat van de zon! Zonnen in de tuin, genieten van het strand of het zwembad: stijl en comfort zijn een absolute must voor...

Meer lezen...
Must-read! Welke cadeautips voor Moederdag?
Must-read! Welke cadeautips voor Moederdag?

Welke cadeautips voor Moederdag?

Mama, mamsie, plusmama, schoonmama… Al deze vrouwen, die ons nauw aan het hart liggen en ons omringen met hun liefde, verdienen de mooiste attenties op Moederdag. Om hen een plezier te doen, is een onvergetelijk geschenk altijd welkom!...

Meer lezen...
Must-read! Hoe het damespak dragen?
Must-read! Hoe het damespak dragen?

Hoe het damespak dragen?

Het damespak is een echt modefenomeen en sinds enkele jaren niet meer uit het modebeeld weg te denken. Het kan op heel wat verschillende manieren worden gedragen, bijvoorbeeld chic of casual, om te passen bij elke stijl en elke gelegenheid. Maar hoe ...

Meer lezen...
Must-read! Wat aan te trekken voor een feestje?
Must-read! Wat aan te trekken voor een feestje?

Wat aan te trekken voor een feestje?

Wanneer we zijn uitgenodigd voor een feestelijke gelegenheid of een avondje uit, willen we natuurlijk de mooiste zijn op de dansvloer… Maar wat aan te trekken voor een feestje, om zichzelf te blijven en toch voor iets extra te gaan? Onze stylisten ge...

Meer lezen...