2 april 2021

Safaristijl: ga voor de avontuurlijk-chique trend

Naarmate de mooie dagen naderen, krijgen we meer en meer zin in zomerse mode! Dit seizoen maakt de safaristijl z’n comeback op de catwalk en in de garderobe. Hoe mee te surfen op deze zomertrend en trendy de avontuurlijke toer op te gaan? Onze stylisten vertellen u er alles over.

Wat is de safaristijl?

Deze stoere trend verwijst naar de ontdekkingsreizigers van vroeger en hun utilitaire, discrete en ultracomfortabele kleding. De safaristijl heeft sinds enkele jaren de damesmode veroverd om ons een tegelijk avontuurlijke en gesofisticeerde allure te geven en ons te laten genieten van weergaloos comfort… Ronduit zalig.

Hoe een safarilook samen te stellen?

Ga voluit voor rechte en soepel vallende modellen, authentieke materialen als linnen of katoen en speel volop met texturen die uw look extra cachet geven: macramé, borduursel, ajourtricot…
Deze stijl wordt ook gekenmerkt door natuurlijke en warme tinten
als bruin, kaki, beige of honinggeel. Qua motieven verwent de safaristijl ons met etnische, dierenhuid- of zelfs tropische prints die doen denken aan de junglestijl!

Wat zijn de must-have items?

Het jasje in safaristijl is een blikvanger onder de safarimode: effen of bedrukt zet het meteen de toon voor de rest van uw outfit! Als u fan bent van jurken, dan is dit hét moment om er volop van te profiteren en te gaan voor een jurk in safarimodel, een lange jurk of een kakigroene hemdjurk. Nog een succesnummer: de cargobroek! Perfect met een soepele bloes en sleehaksandalen. Ook een jumpsuit leent zich uitstekend tot de safaristijl. En bij warme temperaturen zal een soepele short met hoge taille gecombineerd met een topje in macramé z’n effect zeker niet missen…

Welke accessoires ?

Côté accessoires, on se fait plaisir avec la tendance safari ! un sac en macramé, une ceinture tissée, un chapeau en paille, un maxi collier ou des boucles d’oreilles fantaisie… le choix est vaste et vous pouvez vous faire plaisir !

Welke accessoires?

Bij de accessoires kan en mag alles met de safaritrend! Een tas in macramé, een geweven ceintuur, een strohoed, een lang halssnoer of originele oorhangers… De keuze is eindeloos, dus laat u volledig gaan!

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *