30 maart 2021

Onze gastontwerpster SoDéco

Samen met Anne-Sophie Baryga, gepassioneerd interieurontwerpster en Instagramster, hebben we een dynamische en trendy Capsulecollectie ontworpen. Mode, woning, accessoires… Stuk voor stuk optimistische en frisse items om de zee in huis te halen en ons humeur een instant boost te geven! Laten we ontdekken hoe deze buitengewone Capsulecollectie tot stand is gekomen…

Wie gaat er schuil achter Sodéco?

“Anne-Sophie Baryga, trotse Rijselaar! Ik ben getrouwd met Pierrot, designer. Onze dochter Nell is 15, en verder hebben we ook een poes Moustache, hond Milk en konijn Happy die ons gezin compleet maken. Ik ben styliste sinds 2008 en werk van thuis uit, waar ik met Pierre een bureau deel in het hart van ons gezinsleven. Ik hou van alles wat met creativiteit te maken heeft, ben spontaan en verzot op de kampeersfeer, soms tot ergernis van Pierre en Nell…”

Waar komt je passie voor decoratie en je liefde voor kleur vandaan?

“Ik heb altijd al gehouden van objecten, en zeker van chiné items omdat ze me een verhaal vertellen, herinneringen bij mij oproepen. En met kleur ben ik gewoon geboren, ik heb dat nodig. Kleur is van levensbelang voor mij."

Beschrijf eens hoe een dag in het leven van Anne-Sophie Baryga eruitziet…

“Oei!!!! Dat verschilt van dag tot dag, in functie van waar ik zin in heb. We staan elke dag op om 6u30 om Nell naar school te brengen en tegen 8u aan ons bureau te zitten. Ik begin met 1u administratie, e-mails, offertes en facturen en rond 9u start ik mijn creatieve dag. Als ik werk aan de projecten van mijn klanten, heb ik het vaak moeilijk om er om 19u30 mee te stoppen. Ik werk ook aan mijn Instagram-pagina, mijn boek, de foto’s voor mijn e-shop… Ik geef toe dat ik op zondag soms ook aan mijn bureau te vinden ben (dat is het gevaar van thuiswerken), maar ik hou van mijn vak.

Je hebt momenteel 32K volgers op Instagram, wat is je relatie met hen?

“Instagram is in de eerste plaats een sociaal netwerk, dus beschouw ik mijn volgers als echte mensen en beantwoord ik alle berichten tijdens mijn lunchpauze. Het is ook een echte bron van inspiratie voor mijn klantenprojecten. Ik volg graag “echte mensen”, niet alleen professionals uit de decoratiewereld, ontwerpers aan wie ik mijn ogen de kost geef…

Vertel eens iets over je Blancheporte avontuur, je ontmoeting met onze teams… Hoe reageerde je op ons voorstel tot cocreatie?

“Ik was er erg door geflatteerd, vooral ook omdat ik veel belang hecht aan mijn regio en lokale bedrijven. Bovendien ligt Blancheporte bijna aan het eind van mijn straat…!
Er stond me een uitzonderlijke ervaring te wachten, die me uit mijn comfortzone zou halen. Ik ben immers geen modeontwerpster ;-)))
Door de gezondheidsvoorschriften zijn we gestart via Skype, waarna ik mijn project in jullie kantoren heb voorgesteld aan een team van gemaskerde meisjes. Het was niet evident. Ik vond het moeilijk om te achterhalen of het team enthousiast was omdat ik de gelaatsuitdrukkingen niet kon zien… We hebben 2 vergaderingen face-to-face gehouden om de collectie uit te werken.
Daarna kwam het passen. De artikelen waren niet altijd in mijn maat, soms niet in de juiste kleur of de juiste stof (als je niet in het vak zit, is het moeilijk te visualiseren ;-)))).
Ik was zo gelukkig om te zien hoe het project beetje bij beetje tot stand kwam, zelfs aan de hand van prototypes…
De rest heb ik ontdekt op de dag van de shoot. Alles was supermooi, van mooie kwaliteit en in mooie kleuren. Ik was gerustgesteld!
Het fototeam zorgde heel goed voor mij, zodat ik het niet koud kreeg ondanks de koude temperaturen en dat ik de juiste poses aannam, aangezien dit niet mijn vak is ;-))))) Ik heb een dag beleefd waar ieder meisje van droomt. Ik was ook blij om het hele team de Baai van de Somme, mijn paradijs, te laten ontdekken.

Kan je de Sodéco & Blancheporte collectie kort omschrijven?

Het is een bruisende collectie die vrolijk stemt en boordevol kleur zit. Eigenlijk geeft ze perfect weer wie ik ben! Een tikkeltje Punky Brewster, maar dan ouder dan 45 jaar ;-))))) Een collectie die zin geeft om gekke dingen te doen, op bedden te springen in salopette, de golven achterna te lopen in een hartjesjurk en de show te stelen in een groene, uitgesneden jurk die knalt 😉 Voilà, dat ben ik in het dagelijkse leven!

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *