28 december 2022

Hoe zich te kleden bij koud weer?

Wie winter zegt, zegt ook dikke truien, warme mantels, thermisch ondergoed, zachte sokken en nog veel meer… Allesbehalve glamoureus, denkt u misschien? Wel, dan hebt u het mis! We geven u de beste tips om er stijlvol en tegelijk lekker warm bij te lopen, zonder te verdwijnen onder lagen kleding. Dit wordt uw winter, zoveel is zeker!

1. Warme mantels

Uw jas moet voldoende omhullend zijn om u doeltreffend tegen de kou te beschermen. Op welke mantel uit onze ruime selectie aan donsjassen, parka’s en duffelcoats laat u uw oog vallen om warm de winter door te komen?

De donsjas

Het is een mode-item dat steeds glamoureuzer en sexy’er wordt. Aarzel niet om in te zetten op kleur om het verschil te maken en uw creativiteit de vrije loop te laten. De trendkleur voor de winter, goedgekeurd door onze stylisten, is groen! Steenrood zorgt dan weer voor een cosy en warme sfeer die perfect past bij steenkoude dagen. Nog een ander model dat dit seizoen helemaal in is: de glanzende donsjas.

Om een ‘opgepoft’ effect te vermijden, moet u de donsjas aanpassen aan uw lichaamsbouw. Bent u fijn, ga dan voor een korte en oversized donsjas om uw mooie, slanke taille in de verf te zetten. Of hebt u enkele mooie rondingen? Opteer dan voor een 3/4-lengte. Met zijn lange en gematelasseerde model is deze jas ideaal om het warm en vooral ook droog te houden, en tegelijk op-en-top trendy voor de dag te komen.

De parka

De parka is een basic jas die niet mag ontbreken in de garderobe. Hij beschermt zowel tegen de koude als de regen. Bij Blancheporte is hij te vinden in talrijke kleuren: kaki, marineblauw, bordeaux, beige… Al naargelang kan u opteren voor een model met of zonder voering, in functie van uw favoriete model! Om een chique outfit te creëren, laat hij zich ook perfect combineren met een mooie handtas en een leuke sjaal of foulard. U vindt ongetwijfeld het model dat u op het lijf geschreven staat.

De duffelcoat

Met de duffelcoat met die onmiskenbare Engelse charme trotseert u zorgeloos de koude wintermaanden! Hij is voorzien van een ruime, omhullende kap en grote zakken. Dit type mantel past bij zo goed als elk figuurtype. Hij komt namelijk tot net boven de knie, meer bepaald tot halfweg de dijen. Maar opgelet, als u eerder klein bent, geef dan liever de voorkeur aan een iets kortere duffelcoat om uw silhouet beter tot zijn recht te laten komen.

2. De kunst van het layeren

Layering, de traditionele benadering van schoonheid in Japan, bestaat erin schoonheidsproducten in meerdere laagjes op het gezicht aan te brengen. In modetermen hebben we het over laagjes kleding boven elkaar dragen, een echte reflex om deze winter mee aan de slag te gaan. Maar opgelet dat het niet té wordt! Blancheporte geeft u tips mee om de layering-trend perfect toe te passen. We gaan prints niet onderling mixen, blijven weg van te dikke materialen en combineren kleuren stijlvol en met mate. Wel mogen (of moeten) we jassen en mantels dragen in laagjes zoals dat ook het geval is met de mouwloze jas, een echt icoon dit seizoen, onder een trench of een caban. Speel volop met lengtes door een stukje mouw of kraag bewust te laten zien. We kunnen bijvoorbeeld opteren voor een rolkraag onder een hemd vergezeld van een blazer of een caban. Door uw taille te benadrukken met een riem geeft u structuur aan uw mooie silhouet, voor een chiquere en vrouwelijkere look.

3. Accessoires: een echte must

Winterse accessoires houden niet alleen warm, maar kunnen ook een ietwat basic look naar een hoger niveau tillen. De sjaal om te beginnen! Voor een trendy look is een lang, breed en dik exemplaar warm aanbevolen. Of u kiest voor effen of bedrukt hangt af van uw outfit. Ook onze voeten mogen we niet vergeten: boots en laarzen zijn onmisbaar voor de winterperiode. Met hakken, plat of in leer: ze kleden om het even welke outfit aan en houden uw mooie benen warm. En om af te sluiten: de bovenkant van het hoofd! Laat u verleiden door een baret, helemaal hot, om uw outfit af te maken. Een pet in velours zorgt dan weer voor een retrogetinte stijl, terwijl een gebreide muts garant staat voor een tikkeltje zachtheid. Een echte verwennerij! Speciale vermelding voor de hoed, die zowel zomer als winter furore maakt. Neem hem in vilt of wol, met brede, zachte of platte randen… de keuze is volledig aan u… Als u er het hoofd voor hebt, zal u toch gewoon met alles staan!

4. Thermisch ondergoed

Dacht u al aan thermisch ondergoed om het niet koud te hebben? Dit is kleding die zit als een tweede huid en u met warmte omhult wanneer het buiten erg koud is. Er bestaan verschillende modellen: T-shirts met lange mouwen, topjes, T-shirts met korte mouwen, thermische leggings… de mogelijkheden zijn eindeloos. Thermisch ondergoed kan apart worden gedragen of onder de kleding en blijft discreet onder al uw outfits. Deze kleding met ‘tweede huid’-effect is bedoeld om de warmte te behouden door het vocht te absorberen dat door het lichaam wordt afgegeven.

5. Huislinnen

Wanneer de koude eraan komt, krijgen we zin om van ons interieur een cosy nestje te maken. Hier zijn enkele decoratietips om de hele winter te cocoonen! U kan rekenen op het onmisbare flanellen bedlinnen. Dit beddengoed zal u de warmte en de zachtheid geven waar u naar op zoek bent. Met een set in flanel krijgt u niet langer het gevoel dat u slaapt in ijskoude lakens.

Het is ook mogelijk om een laagjeseffect te creëren met plaids. Een eenvoudige manier om een ruimte stijlvol en warm te maken. En om te zorgen voor nog wat extra zachtheid in huis, raden we u aan om tapijten met dierenhuidaspect aan te schaffen. Ze zullen zeker een plaatsje vinden voor de schouw, in de slaapkamer of in de hal, voor een geslaagde bergchalet-sfeer!

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *