4 mei 2022

Hoe een beha kiezen in functie van ons figuur?

Lingerie zit zo dicht op onze huid dat het een belangrijke rol speelt in ons dagelijkse welzijn. Maar soms kan het kiezen van het juiste ondergoed heel moeilijk zijn… Daarvoor is het belangrijk om zowel ons figuur te kennen als de verschillende soorten beha’s of aangepaste slipjes! Bij Blancheporte geven we om mooie lingerie: goed bedachte modellen, verfijnde details, ruim matengamma van 85A tot 145H… We hebben onze deskundige stylistes dan ook gevraagd hoe lingerie te kiezen in functie van ons figuur en hier zijn hun antwoorden.

Welke beha voor kleine bustes?

Als u een kleine buste hebt die u graag wat meer volume zou geven, zijn balconnetbeha’s of beha’s met push-up effect geknipt voor u. Ook bandeaubeha’s, foulardbeha’s of bralettes zijn in uw geval een uitstekende keuze. De modellen zonder beugels zijn aangepast aan kleine bustes, maar als u liever meer steun hebt, dan kan u ook perfect opteren voor een beha met beugels.

Welke beha voor zware bustes?

Zware bustes zijn doorgaans op zoek naar een optimale ondersteuning. Beha’s met beugels, in omhullend of korfmodel genieten dan eerder de voorkeur, om de buste mooi te omhullen. Voor perfect comfort zijn er sommige extra details waar u op kan letten wanneer u lingerie koopt: steungevende baleintjes opzij, bredere bandjes, drievoudige haakjessluiting op de rug… Deze kleine details zorgen ervoor dat uw beha nog beter zit.

Welke beha om de buste
te verkleinen?

Een te volle buste kan aanleiding geven tot kleine complexen. Maar wij hebben een oplossing: de minimizerbeha’s. Ze verkleinen uw buste zichtbaar en verdelen het volume om de rug te ontlasten zonder daarom te knellen. Deze discrete beha’s zijn onzichtbaar onder de kleding dankzij hun voorgevormde cups die de buste mooi omsluiten en zijn perfect bedacht voor een prima steun. Probeer ze en u zal verkocht zijn!

Schéma soutien gorge

Comfortabel in lingerie:
de juiste behamaat kennen

Om volop te genieten van een beha die de nodige steun geeft, is het essentieel om de juiste behamaat te dragen. Rugproblemen, wrijving op de huid… Een slecht aangepaste beha kan heel wat ongemakken met zich meebrengen. Kleine tip om uw buste correct op te meten: eerst de bovenwijdte, op het breedste punt. Vervolgens de onderwijdte, net onder de borsten. Als u eenmaal uw maten kent, neem dan zeker een kijkje in onze gids om te weten welke behamaat u nodig hebt.

Een reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *