29 mei 2020

De beha’s van Blancheporte: een flink staaltje knowhow

Hoe wordt een beha gemaakt?

Elk seizoen opnieuw maakt Blancheporte dames gelukkig met mooie lingerie waarvoor al haar expertise volop wordt aangewend. Elk seizoen opnieuw bedenken en ontwerpen onze stylistes met zorg en passie de beha’s voor onze volgende collecties. Elk seizoen opnieuw bevat onze boetiek heel wat praktische, trendy en supervrouwelijke modellen… waar wij heel blij van worden. Volg samen met ons de weg die dit iconische lingerie-item aflegt, vanaf het ontwerp door onze teams, voor het uiteindelijk in onze boetiek terechtkomt.

Hoe komt een beha tot stand?

Création d'un Soutien gorge

Voor elke creatie doen onze lingerie-expertes keer op keer een beroep op hun knowhow in het ontwerpen van modellen, exclusieve prints en borduursels om beha’s te creëren voor alle dames die op zoek zijn naar de perfecte ronding. Vanuit Tourcoing en steeds met een oog op de laatste trends, vormen onze lingeriestylistes zich eerst een beeld van de verwachtingen van onze klanten om hen zo tevreden mogelijk te stellen.

Ze doen ook inspiratie op door de mode op de voet te volgen en gespecialiseerde salons te bezoeken. Dan gaan ze aan de slag met het maken van hun eerste schetsen. Eens de tekeningen goedgekeurd zijn, komen onze ingenieuze ontwerpsters in beeld. Zij maken de patronen en de eerste prototypes van de beha’s. De reeds uitgewerkte modellen en motieven kunnen op dat moment worden verfijnd.

De keuze van de materialen (kant, borduursels, katoen, microvezel…) komt ook tijdens deze fase aan bod. Het zijn onze talentvolle samenstelsters die op zoek gaan naar de verschillende stoffen die zullen worden gebruikt. In dit stadium slaan stylistes, ontwerpsters en samenstelsters de handen in elkaar. Om uitsluitsel te krijgen over een bepaalde kleur, roept de samenstelster de hulp in van de styliste, om een stof te laten nakijken, richt ze zich tot de ontwerpster… en zo verder, om uiteindelijk tot de juiste stalen te komen.

Er wordt veel zorg besteed aan de keuze van de stoffen, voeringen… Elk prototype moet zo nauwkeurig mogelijk zijn en zo dicht mogelijk aansluiten bij het definitieve model. Hierna kan het passen beginnen voor de verschillende maten, om ervoor te zorgen dat elke beha is afgestemd op de verschillende noden van elke lichaamsbouw. Bij de grotere behamaten, bijvoorbeeld, wordt de confectie lichtjes aangepast: bredere bandjes, drievoudige haakjessluiting, baleintjes opzij, diepere cups…
om elke vrouw te laten genieten van optimaal comfort.

Zij die liever modellen zonder beugels dragen, kunnen wij op die manier steungevende beha’s zonder beugels aanbieden. Zo krijgt elke vrouw de beha die haar op het lijf geschreven staat, in functie van haar verlangens en steeds voor een zachte prijs. Dankzij deze aanpassingen strekt ons matengamma zich uit van maat 85 B tot 145 G. Vervolgens wordt de productie opgestart en worden de beha’s gemaakt.

Wist u dit?

Een beha is het moeilijkste lingerie-item om te maken: hij is gewoonlijk samengesteld uit 35 elementen en ongeveer 60 naden! Aan de creatie van een beha gaat een lang en minutieus proces vooraf, van de schets tot het patroon, waarbij ook de technische vereisten en de keuze van de materialen van groot belang zijn.

Dessin Femme
Taille de soutien-gorge

Hoe onze behamaat achterhalen?

De maat van een beha bestaat uit een cijfer, dat overeenstemt met de omtrekmaat, en een letter, die de cupmaat weergeeft. Om uw behamaat te bepalen, moet u eerst uw maten opnemen. Meet met een meetlint uw rugomtrek net onder de buste, zonder te strak aan te spannen. Om uw cupmaat te bepalen, meet u uw borstomtrek waar de omvang het grootst is. Vergelijk uw maten vervolgens met de volgende tabel om uw behamaat te weten te komen.

Hoe de beha kiezen die bij ons past?

Omdat hij een vaste waarde is in ons dagelijkse leven, zorgt voor een verleidelijk decolleté en ons welzijn in alle omstandigheden, verdient de beha onze grootste aandacht. De juiste beha kiezen, zit ’m in de details en daarom delen we graag enkele tips en tricks met u om u te helpen bij uw keuze.

De gouden regel: uw beha, hoe mooi of sensueel ook, moet discreet blijven en uw comfort voorop stellen. Kies eerst en vooral een model aangepast aan uw lichaamsbouw. Foulard-, triangel- en push-up beha’s, zonder beugels, vallen vooral bij kleine bustes in de smaak. Omhullende en korfmodellen met beugels geven meer steun en zullen vooral ronde bustes mooier laten uitkomen. Let er zeker ook op dat de cups mooi aansluiten wanneer u uw nieuwe beha probeert. Als de cups gapen, zijn ze te groot. Als de bovenkant van de borst wordt plat geduwd, zijn de cups dan weer te klein.

Als u het juiste cupmodel heeft gevonden, is het belangrijk om uw beha correct af te stellen. Gewoonlijk wordt aangeraden om de beha dicht te haken op de 2de stand. Een passend model mag niet knellen: er moeten 2 vingers passen tussen de stof en uw rug. Span ook de bandjes niet te hard aan. Ze zijn bedoeld om extra steun te bieden maar mogen niet drukken op de schouders. Omgekeerd ondersteunen te losse bandjes de buste niet en zitten ze ook niet prettig. Kortom, uw beha moet een mooie horizontale lijn vormen op de rug, de bandjes moeten goed zitten zonder de huid te striemen en uw borsten moeten de cups mooi opvullen zonder over de rand uit te komen. Deze tips zijn ook van toepassing voor de keuze van uw bikini!

Hoe zorg dragen voor onze lingerie?

Omdat lingerie zo delicaat is en in contact komt met onze huid, gaan we er best voorzichtig mee om. We raden doorgaans aan om beha’s, slipjes en panty’s met de hand te wassen, met een mild product, in lauw water. Spoel met helder water en wring zachtjes uit. Laat uw lingerie vervolgens drogen aan de lucht. Als u ze liever wast in de wasmachine, kies dan een programma tot maximum 30°C en stop uw lingerie in een wasnetje om ze te beschermen.

Nu weet u alles af van lingerie! 😉

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *