20 mei 2020

Lichaamsverzorging: onze beautytricks en favoriete producten

Fleurs

De lichaamsverzorgingsproducten die ons goed doen!

Onze verzorgingsroutine voor het gezicht hebben we u al uit de doeken gedaan. Nu gaan we over naar de rest van het lichaam! Zorg dragen voor onszelf is niet alleen heel relaxerend, maar ook een echte must voor een stralende huid en mooi haar. Welke wellnessproducten gebruiken we daarbij? Welke tricks maken het verschil? Ontdek onze tips en favoriete producten voor een ideale lichaamsverzorgingsroutine thuis!

Arganolie, een vaste waarde

Velen onder ons hebben altijd wel een flesje natuurlijke arganolie {1} in de badkamer... En dat is heel goed gezien: argan heeft in veel opzichten een weldadig effect op de huid. Arganolie kan zowel op het haar als op het lichaam en het gezicht worden aangebracht. Het is een natuurlijk anti-aging middel dat extreem voedend zou zijn, over krachtig helende eigenschappen zou beschikken en ook imperfecties zou voorkomen.

Voor het lichaam kan arganolie in pure vorm worden gebruikt. Het is ook mogelijk om gewoon enkele druppels rechtstreeks aan uw gezichts- of lichaamscrème toe te voegen. Weet dat er ook zeep met arganolie {2} bestaat, die uw huid tijdens een douche of bad zalig zacht maakt… Bij droog haar kan arganolie een hele nacht als masker worden aangebracht of worden vermengd met uw shampoo.

{1}
{2}
Déodorant pierre d'alun

Aluinsteen, een natuurlijke en frisse deodorant

Ook een aluinsteendeodorant {4} is een must-have voor onze toilettas. Waarom we er fan van zijn? Het is een natuurlijke deodorant, hij beschikt over opmerkelijk zuiverende en helende eigenschappen, helpt het branderige gevoel na het scheren en kleine irritaties te verzachten... en gaat transpiratiegeurtjes tegen! Probeer hem en u zal overtuigd zijn. Aluinsteen kan best licht worden bevochtigd voor gebruik: maak hem nat met een beetje koud water of gebruik hem rechtstreeks op een natte huid. Vergeet niet om uw aluinsteen steeds te spoelen na gebruik en hem droog te bewaren om ervoor te zorgen dat hij langer meegaat.

{4}

Een scrubhandschoen van linnen en
koper voor een schitterende huid

Voor een stralende en gezonde huid is een scrub een à twee keer per week een echte aanrader. Door dode huidcellen en onzuiverheden weg te nemen en de bloedsomloop te stimuleren, wordt de huid heerlijk zacht en wordt ook de aanmaak van nieuwe cellen bevorderd. Een regelmatig gescrubde huid wordt mooier bruin in de zomer, is gemakkelijker te ontharen, beter voorbereid op een hydraterende verzorging... Niets dan voordelen, dus kan dit ritueel maar beter niet worden overgeslagen. Onze favoriet: een scrubhandschoen van linnen en koper {5} om de huid gemakkelijk te scrubben onder de douche.

crème hydratante

Zelf een hydraterende handcrème maken

Omdat onze handen het vaak hard te verduren krijgen, geven we u graag een eenvoudig (en afdoend) receptje mee om ze opnieuw lekker zacht en soepel te makenhellip;

  1. Meng de ingrediënten gewoon in een kommetje. Breng wat van de verkregen mengeling aan in de holte van uw handpalm en masseer uw handen uitgebreid door ze tegen elkaar te wrijven.
  2. Meng de ingrediënten gewoon in een kommetje. Breng wat van de verkregen mengeling aan in de holte van uw handpalm en masseer uw handen uitgebreid door ze tegen elkaar te wrijven.
  3. Laat 20 minuten inwerken en spoel dan met lauw water. Dep uw handen droog met keukenpapier.

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *