7 april 2021

Woningdecoratie: 4 tricks om te decoreren met kussens

Zin om uw interieur mooi op te fleuren en tegelijk uw decoratiebudget in toom te houden? Zet dan in op kussens! Op een zitbank, fauteuil, bed of in sommige gevallen zelfs zo op de grond geven ze elke ruimte meteen meer ziel. Onze expertes in woningdecoratie delen met u 4 tricks om uw interieur op te leuken met kussens!

Speel met materialen en vormen

Velours, nepbont, borduursels, sierstiksels… Er liggen heel wat materialen en weefsels voor het grijpen om uw meubelen mooier tot hun recht te laten komen naargelang uw stijl. Voeg daar gerust ook verschillende vormen aan toe: een vierkant, rechthoekig of zelfs rond kussen, en u zal zien dat kussens alles in hun mars hebben om in de smaak te vallen. Om uw woningdecoratie af te stemmen op de verschillende seizoenen en verveling tegen te gaan, kan u kiezen voor binnenkussens en afwisselen tussen verschillende kussenhoezen in functie van uw humeur ; niets beter voor een non-stop bruisende sfeer in huis.

Mix effen en bedrukte kussens

Texturen kunnen onderling worden gecombineerd, maar het is ook perfect mogelijk om effen en bedrukte kussens te mixen om ze nog beter af te stemmen op uw interieur. Bloemen-, etnische, grafische, tropische of strepenprint: de keuze is eindeloos. We raden u aan om ze te combineren met effen kussens voor een extra tikkeltje zachtheid. Vreest u voor een allegaartje? Let er gewoon op dat de kleur van uw effen kussens terugkomt in uw bedrukte kussens: deze tint zal de rode draad vormen en zo van pas komen om een coherent interieur samen te stellen dat visueel volledig in evenwicht is.

Hou de tinten harmonieus

Kussens in talrijke kleuren en met uiteenlopende prints zorgen voor extra allure. Er liggen verschillende oplossingen binnen handbereik om in de woonkamer een perfect interieur samen te stellen! Zo kan u kiezen voor effen en bedrukte kussens uit hetzelfde kleurengamma en spelen met nuances. Het is ook mogelijk om te gaan voor tegengestelde kleuren die elkaar wel aanvullen, voor extra contrast: zwart, oranje... De keuze is eindeloos! In functie van uw smaak en het gewenste effect kan u inzetten op kussens die totaal niet matchen met uw zitbank of net kiezen voor kleuren die wel aansluiten bij de kleur van uw meubelen.

Ga voor laagjes

Het samenbrengen van verschillende elementen oogt niet alleen heel cocooning, maar geeft uw decoratie ook een extra dosis charme. Momenteel is een mix van stijlen en uiteenlopende kussens supertrendy. Laat dus uw creativiteit de vrije loop en ga de originele toer op! Denk er daarbij zeker aan om de kleinste kussens vooraan te plaatsen om diepte en een harmonieus geheel te creëren. Let er ook op om een oneven aantal kussens te gebruiken op uw zetel of bed om een wat streng symmetrisch effect tegen te gaan en zo een moderner en trendy, evenwichtig interieur te creëren.

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *