18 maart 2020

Hoe meer verantwoord consumeren?

Een huis of een appartement hebben waar we ons echt thuis voelen, is belangrijk. Consumeren en tegelijk onze impact op het milieu verkleinen, is een prioriteit.

Maar hoe beter consumeren?

Bij Blancheporte zijn we ons ervan bewust dat dat voor de meesten onder
ons een echte uitdaging is… Maar gemakkelijk en in alle rust meer verantwoord en duurzamer consumeren, dat kan! Hier zijn enkele tips die in het dagelijkse leven gemakkelijk kunnen worden toegepast om de ecologisch verantwoorde toer op te gaan.

 

Koop vaker
lokaal

Door artikelen te kopen die in de buurt of de buurlanden worden gemaakt, verkleint de impact van het transport op het milieu en wordt de lokale werkgelegenheid in stand gehouden. Kies wat betreft voeding voor seizoensgroenten en geef de voorkeur aan korte ketens om onze CO2-voetafdruk te verkleinen.

 

Ga voluit voor
natuurlijke materialen

Kies voor uw bedlinnen voor linnen, biokatoen of lyocell. U kan ook producten zoeken met het ‘Standard 100 by Oeko-Tex®’-label. Met dit keurmerk bent u er zeker van betrouwbaar textiel te kopen. Lees ons artikel over het Oeko-Tex®-label als u er meer wil over weten.

 

Laat plastic
links liggen

Opteer bijvoorbeeld voor een haarborstel in bamboe! Wist u dat bamboe natuurlijk en snel groeit, zonder chemische tussenkomst van de mens? Dit type haarborstel draagt niet alleen zorg voor het milieu, maar heeft ook antistatische en hypoallergene eigenschappen! Allemaal goede redenen om bamboe een plaatsje te geven in uw dagelijkse routine…

 

Denk aan biologisch
afbreekbare producten

Gebruik een konjac gezichtsspons om uw huid te reinigen! Deze volledig natuurlijke spons gemaakt van 100% plantaardige vezels, is uitermate geschikt voor de gevoelige huid, stimuleert de microcirculatie, scrubt, reinigt en vernauwt de poriën… Haar pluspunt? Ze vormt niet alleen de perfecte aanvulling op ons wellness-en verzorgingsritueel maar is ook biologisch afbreekbaar.

 

Gebruik herbruikbare
producten

en beperk producten voor eenmalig gebruik. Op die manier verminderen we ons afval aanzienlijk. Herbruikbare wattenstaafjes, wasbare make-up pads, stoffen zakdoeken, isotherme of glazen flessen… Keuze genoeg! Door ons afval te beperken, besparen we op niet-onuitputtelijke grondstoffen en vermijden we de verbranding of storting van afval.

Verander uw
onderhoudsgewoonten

Wist u dit? Door uw bedlinnen te wassen op 40°C in plaats van 60°C en het vervolgens te laten drogen aan de lucht verbruikt u veel minder energie. Daarnaast verlicht u ook uw elektriciteitsfactuur en beschermt u de vezels van uw wasgoed! Gebruik programma’s op 60°C enkel voor erg vuil wasgoed…

Positief voor het milieu, goed voor onze gezondheid, voordelig voor onze portemonnee… een ecologisch verantwoorde consumptie heeft niets dan voordelen. Iedereen heeft er baat bij en op die manier vermijden we overbodige aankopen en denken we aan de duurzaamheid van onze producten… Meer verantwoord consumeren thuis is niet zo moeilijk als we denken en het is vooral een vorm van respect voor onze planeet.

1

Een reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *