5 maart 2021

Waarom slapen in linnen u goed zal doen?

Effen bedlinnenset in gewassen linnen Oeko-Tex® Colombine®, goedkoop - Blancheporte

Linnen is een van de eerste vezels die door de mens werden gebruikt. De oudste sporen brengen ons terug naar meerdere duizenden jaren vóór Christus, en vooral naar Egypte. Sinds enkele jaren is linnen (opnieuw) een decoratietrend geworden en bijzonder populair onder het bedlinnen. Een woordje uitleg over dit decoratiefenomeen en een overzicht van de natuurlijke voordelen van linnen voor onze gezondheid, onze huid en onze nachtrust…

Linnen, de ster onder de decoratie

Linnen is alomtegenwoordig en in heel wat kleuren terug te vinden, zowel in de woonkamer, tussen de woontrends als in interieurtijdschriften. Z’n elegantie, z’n tijdloze stijl, z’n van nature mooi vallende aspect dat zo chic oogt… Het is dé trendy stof bij uitstek die onze interieurs aankleedt en aan onze verlangens tegemoet komt, namelijk ons terugbrengen naar het natuurlijke. Linnen oogt niet alleen mooi, maar is bovenal een vezel met talrijke troeven.

De voordelen van linnen beddengoed

Waarom kiezen voor linnen beddengoed? Omdat linnen, meer dan andere vezels (katoen, viscose, zijde, polyester…), uitstekend scoort qua thermoregulatie. Het houdt koukleumen warm tijdens de winter en brengt verfrissing tijdens de zomer. De ventilatie van z’n vezels laat de lucht en waterdamp door, en dus uw transpiratie. Het kan zo’n 20% water opslaan zonder vochtig te ogen.
Daardoor behoudt linnen de hele nacht een optimale temperatuur en staat het garant voor een rustige nachtrust. In linnen lakens slaapt u sneller in en geniet u van een verkwikkende nachtrust.
Linnen is eveneens anti-allergisch en antibacterieel. Een linnen bedlinnenset is uitermate geschikt voor gevoelige huidtypes of bij geïrriteerde huid.

Welke linnen lakens kiezen?

Gewassen linnen scoort zowel bij de decoratie als het bedlinnen. Het wordt gereinigd na het weven en is daardoor soepeler en zachter, speciaal om u nog meer comfort en souplesse te bieden. Halflinnen is een mix met linnen die doorgaans bestaat uit linnen en katoen.

Uw labels voor kwaliteitslinnen

Bij Blancheporte vindt u linnen dekbedovertrekken en lakens met 'STANDARD 100 by OEKO-TEX®'-certificatie. Dit label draagt bij aan een doeltreffende en verhoogde veiligheid van het product die de geldende eisen op nationaal en internationaal vlak overstijgt. Onze aankoopteams streven er bovendien steeds naar echte partnerships aan te knopen met al onze leveranciers, met wie we samen inzetten op een gezamenlijke en geëngageerde aanpak op sociaal en milieuvlak.

Welk onderhoud voor uw linnen lakens?

Wassen: net als uw klassieke huislinnen kan u uw linnen lakens en dekbedovertrekken wassen op 40°C, 60°C of zelfs 90°C voor wit. Gewassen linnen werd reeds gereinigd na het weven en krimpt dus niet, zelfs bij hoge temperatuur. Bij Blancheporte zijn we er voorstander van om bedlinnen te onderhouden op 40°C, ideaal voor de bescherming van het milieu ; en indien mogelijk natuurlijk te laten drogen.
Ons linnen is gegarandeerd krimpvrij en behoudt z’n schitterende kleuren wasbeurt na wasbeurt (wasechte kleuren).
Strijken: nog goed nieuws want gewassen linnen maakt dat vervelende strijken overbodig! Het vervormt minder dan een andere klassieke bedlinnenstof en z’n natuurlijke aspect matcht perfect met dat elegante, gekreukte kantje…

Uw linnen beddengoed bekent kleur

Toen linnen pas werd gebruikt in de decoratiewereld, waren vooral natuurlijke kleuren aan de orde. Ecru, beige, wit, taupe… Vandaag de dag zet linnen in op de mooiste, trendy tinten als cederblauw of poederroze om uw slaapkamer aan te kleden. Mix deze mooie kleuren gerust onderling voor een steeds gerestyled interieur.

Blancheporte, linnen voor een klein prijsje

Waar het bij ons merk allemaal om draait: iedereen laten genieten van mooi en kwaliteitsvol bedlinnen. Daarom stellen we alles in het werk om u zo'n edele stof als linnen aan te bieden voor toegankelijke prijzen. Als het u nog wat duur lijkt, weet dan dat uw duurzame bedlinnenset in linnen u een mooie kwaliteitsinvestering zal hebben opgeleverd.
Bovendien vindt u bij Blancheporte zeldzame kleuren en afmetingen: linnen dekbedovertrekken in grote afmetingen (260x240 cm), XXL-lakens in linnen (270x235 cm) en linnen hoeslakens in zeer grote afmetingen (180x200 cm) met 30 cm diepe hoeken om goed te blijven zitten.

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *