5 januari 2022

Hoe het verschil maken met een trui?

De truckerstrui, has been zegt u?

De trui met opstaande kraag of truckerstrui was tot voor kort nog synoniem met anti-glamoureus. Nochtans vindt deze trui met mannelijke inspiratie zichzelf vandaag heruit en wordt hij een echt modefenomeen in onze garderobes, voor een superglamoureuze uitstraling… Een truckerstrui, da’s een gebreid item met een rits van de kraag tot halfweg de borst. Om er toch vrouwelijk bij te lopen en tegelijk de show te stelen, deelt Blancheporte al haar modetips met u om er in deze trui uit de jaren ’90 nog stralender, pittiger en mooier uit te zien. Combineer de truckerstrui met een 7/8-broek of een plissérok, heel trendy dit seizoen, voor een wat mondaine allure. Draag de trui gerust in een jeans om de taille te verfijnen en doorbreek het mannelijke kantje door er een lange mantel op te dragen, voor een chique en minimalistische look. Een frisse toets in uw kleerkast voor de wat frissere winterdagen zonder aan stijl in te boeten.

De jacquardtrui,
een blijver

De jacquardtrui, een klassieker uit de jaren ’70 gecreëerd door Joseph-Marie Jacquard, is gekend voor z’n kitscherige kant die hij te danken heeft aan verschillende gekleurde garens die ineen worden gebreid tot een uniek motief. Vandaag de dag staat hij met z’n uitvoering in overwegend wol, katoen of kasjmier, vooral garant voor comfort en zachtheid. Deze trui, die we ook terugvinden in heel wat haute-couturecollecties, maakt deze winter 2021 het verschil, maar op één voorwaarde: dat hij ver van de wintersportlook verwijderd blijft. Combineer hem met een kokerrok voor een mix van stijlen. Of zorg voor een supertrendy allure in combinatie met een lange jurk in een effen kleur voor een glamoureus en onweerstaanbaar resultaat… Een bloes eronder zal uw outfit een meer professionele uitstraling geven die heel mooi samengaat met een rechte broek en een paar hakken om verleidelijker dan ooit voor de dag te komen. Werk uw looks af met discrete juwelen om het niet te zwaar te maken.

De mouwloze trui, passé of in?

Laten we het tot slot nog even hebben over het item dat al verschillende jaren het modebeeld kleurt ondanks z’n slechte reputatie in de jaren ’70: de mouwloze trui. In Engeland wordt hij tank top genoemd omdat hij lijkt op de badpakken die zwemsters in 1900 droegen. Een supertrendy trui, maar om weg te blijven van de collegestijl uit de jaren ’70 geven we u de beste tips mee om overstag te gaan. Speel met materialen: de mouwloze trui houdt van laagjes. Gecombineerd met een hemd in katoen krijgt uw silhouet een lichte toets. Aarzel niet om kleuren te mixen om uw creativiteit te laten zien. Vooral lichte kleuren zijn deze winter aangeraden om het verschil te maken. En als de seventiesstijl toch meer uw ding is, combineer uw mouwloze trui dan met een oversized hemd of XXL T-shirt, een uitlopende jeans en een paar hakken om uw silhouet te verlengen. Ook een jurk of een plissérok, helemaal hot momenteel, vormen een trendy en vrouwelijke optie.

En? Verknocht? Welke trui kiest u om het verschil te maken?

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *