16 oktober 2019

Het Standard 100 by Oeko-tex® label: wat is dat?

Bij Blancheporte leggen we u graag in de watten. Daarom heeft een groot deel van onze bedlinnenproducten het Standard 100 by Oeko-Tex® label. We leggen u in detail uit wat dat precies inhoudt!

Een label bedacht voor u en uw gezondheid

Het Standard 100 by Oeko-Tex® label staat garant voor stoffen die niet schadelijk zijn voor de huid en de gezondheid. Deze stoffen vormen met andere woorden geen enkel gevaar voor u en met het label bent u er zeker van dat het volledige product helemaal veilig is.

Dit certificaat, bewijs van kwaliteit en betrouwbaarheid, werd gecreëerd door een onafhankelijk controle-instituut goedgekeurd door de Oeko-Tex® vereniging. Omdat we u graag alleen het allerbeste bieden, onderwerpen we onze producten vrijwillig aan deze buitengewoon strenge test.

Voor elk product moeten meer dan 100 controlecriteria worden gerespecteerd en worden meer dan 300 stoffen getest en geanalyseerd. Onder toepassing van een nauwkeurig, strikt en veeleisend lastenboek wordt het volledige product grondig doorgelicht. Als het conform wordt bevonden, krijgt het het Standard 100 by Oeko-Tex® label.

Om steeds aan de wensen van de consument tegemoet te komen, is het Standard 100 by Oeko-Tex® label maar één jaar geldig en worden de vereiste criteria om het te verkrijgen elk jaar bijgesteld door de Oeko-Tex vereniging.

Onze inzet en onze verantwoordelijkheid: uw welzijn

We kozen voor het Standard 100 by Oeko-Tex® label omdat de toekenningscriteria veel verder gaan dan de geldende reglementeringen. Omdat bedlinnen in contact komt met de huid, zorgen we er liefst voor dat het geen bron van allergieën, irritaties of ongemakken voor u vormt.

Om betrouwbaar textiel aan te bieden, kiezen we voluit voor transparantie en veiligheid. Voor ons staat u centraal: uw noden en uw comfort zijn van het allergrootste belang bij het ontwerpen en uitwerken van onze producten.

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *