1 februari 2023

Een slaapkamer om te cocoonen, hoe maak je die?

Hebt u ook zo’n zin in een knusse cocoon-sfeer voor uw slaapkamer?

Nu het kouder is maken we natuurlijk graag extra plaats voor gezelligheid. Onze ontwerpsters geven u daarvoor met plezier advies zodat u zelf uw eigen cocon van zachtheid creëert. U merkt het vanzelf, moeilijk is dat absoluut niet!

Mix van kleuren, lagen en maten

Een geslaagd cocoon-effect in uw slaapkamer? Ga voor een gelaagde mix van verschillende elementen over en op elkaar. Kussens en plaids zijn daarvoor ideaal. Zo kunt u ook verschillende kleuren, afmetingen en zelfs texturen combineren om uw slaapkamer om te toveren tot uw eigen cocoon-ruimte.

Geslaagd gelaagd met kussens

Kiest u ronde kussens, vierkante of rechthoekige? Van fluweel, met een motiefje of van jute? Een super gezellig vooruitzicht als u uw kussens kiest bij Blancheporte. U kunt natuurlijk ook kussenhoezen kopen om uw interieur regelmatig of per seizoen een nieuwe look te geven.

Onze tip? Kies 3 of 5 kleuren die goed te matchen zijn en schik ze net zoals u het zelf het mooiste vindt op uw bed.

Geslaagd gelaagd met plaids

Kussens zijn maar het halve werk, één of meer plaids mogen op uw bed zeker niet ontbreken! Het zijn juist deze cocoon-items die voor zachtheid in uw slaapkamer zorgen. Ze zijn ideaal om in uw interieur een cosy sfeer te creëren en in koude winternachten zijn ze ook nog eens extra warm. Aan het voeteneinde van uw bed kunt een dubbel gevouwen plaid leggen en daar bovenop nog een andere, ook gevouwen. Dat is wat je noemt geslaagd gelaagd!

In plaats van plaids kunt u ook kiezen voor een mooie sprei op uw bed, ook daarmee bent u zeker van een fraai cocoon-effect.

Bedlinnen

Voor cocooning-bedlinnen kunt u het beste zacht materiaal kiezen dat aangenaam aanvoelt. Laat bijvoorbeeld uw oog vallen op lakens van linnen, katoenbatist of flanel. Materiaal in functie van het seizoen, dat is eigenlijk de ideale keuze. En voor de kleuren zijn effen, zachte tinten het beste: beige, wit, roestbruin, blauw of honinggeel. Deze kleuren laten zich prima combineren met kussens in andere tinten, met een heel warme sfeer als resultaat.

De decoratie

Ook de decoratieve elementen die u in uw slaapkamer gebruikt zijn zeer belangrijk bij het creëren van uw cocoon-sfeer. Aan de muren kunt u bijvoorbeeld kiezen voor kaders met abstracte motieven of voor schilderijen. Ook spiegels met een lijst van rotan of hout doen het geweldig. Met deze materialen zorgt u voor een natuurlijke sfeer in de slaapkamer!

Aarzel ook niet om een of meer vloerkleden aan het voeteneinde of hoofdeinde van uw bed te leggen. Dat zorgt voor een warme sfeer en een extra vleugje cocooning in uw slaapkamer. Voor de decoratie is het gebruik van natuurlijke materialen ideaal, jute bijvoorbeeld. Deze stof heeft het voordeel dat de tijd er geen vat op heeft en de zandkleur is uitstekend te combineren met de andere tinten die u al in uw slaapkamer heeft.

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *