23 februari 2022

Hoe het juiste badlinnen te kiezen?

Onze tips om het ideale badlinnen te vinden

De Woning is een van onze prioriteiten bij Blancheporte! Voor een bad of een douche is ons badlinnen van het grootste belang. Materialen, afmetingen, afwerkingen, badhanddoeken, washandjes, douchematten, badjassen… De keuze van Huislinnen is eindeloos om de perfecte selectie badlinnen samen te stellen. Hoe uw badlinnen te kiezen in functie van uw noden? Onze expertes geven u hun tips mee.

Het materiaal van uw badlinnen kiezen

Katoenen badstof is het meest populaire materiaal voor badlinnen. Het is befaamd voor z’n zachtheid, absorptievermogen en kwaliteit… Wist u dit? Ons badlinnen is STANDARD 100 by OEKO-TEX® gecertificeerd. Dit label draagt bij aan een doeltreffende en betere veiligheid van het product die de geldende eisen op het nationale en internationale vlak overschrijden. U kan ook gaan voor biologisch katoen, geteeld zonder pesticiden, meststoffen of chemische producten om zowel het milieu te beschermen als de mensen die het oogsten.

Katoen is ook verkrijgbaar met honingraatmotief, een iets lichtere stof dan badstof die snel droogt en minder plaats inneemt bij het opbergen. Niets dan voordelen!

De grammage van uw badlinnen kiezen

Hoe hoger de grammage van een handdoek in badstof, hoe dikker, zachter en meer absorberend. Als u kiest voor een badhanddoek van 380 g/m2, zal deze lichter zijn dan een handdoek van 600 g/m². Er bestaat badlinnen van 420 g/m², 450 g/m², 540 g/m²… Aan u om de dichtheid te kiezen die het best aansluit bij uw verwachtingen. Ook met het gewicht van uw stof moet u rekening houden: hoe hoger de grammage, hoe zwaarder de stof. Dit is de reden waarom de grammages van badjassen doorgaans minder belangrijk zijn, zodat ze licht zijn om te dragen 😉

De decoratieve stijl van uw badlinnen kiezen

Badlinnen heeft ook een decoratief kantje! Wat de effen kleuren betreft, kan u zich volledig uitleven: wit, oranje, roze, blauw, taupe, fuchsia, koraal, parma… Het is gemakkelijk om uw badlinnen af te stemmen op uw interieurdecoratie! Voor nog meer fantasie kan u badlinnen kiezen met effen of bedrukte sierranden.

De afmetingen van uw badlinnen kiezen

Laten we de verschillende afmetingen van ons badlinnen nog even op een rijtje zetten om de juiste keuze te maken in functie van uw behoeftes!

  • Het maxi-badlaken (90x180cm) is het maxiformaat van de badhanddoeken! Ideaal om zich na een douche volledig in te hullen.
  • Het badlaken (90x150cm) is het standaardformaat van badlakens, ook perfect om comfortabel uit bad te stappen.
  • Het douchelaken (70x130cm) is kleiner dan het badlaken en neemt minder plaats in bij het opbergen.
  • De handdoek (50x100cm), praktisch voor z’n kleine formaat en voor kinderen.
  • DDe badmat (50x80cm of 60x100cm) om te kiezen in functie van de ruimte waarover u beschikt.
  • De badjas voor dames of heren, verkrijgbaar met kimonokraag of sjaalkraag, om zich in een handomdraai af te drogen!
  • Het washandje (15 x 21cm), geschikt voor alle handen groot en klein.

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *