29 september 2021

Blancheporte steunt de strijd tegen borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe vroeger hij wordt opgespoord, hoe groter de genezingskansen. Daarom mobiliseert Roze Oktober elk jaar zo veel mogelijk mensen om te informeren, de dialoog aan te gaan, screening onder de aandacht te brengen, geld in te zamelen voor medisch onderzoek, voor het zorgpersoneel of voor de levenskwaliteit van patiënten. En iedereen kan zijn eigen steentje bijdragen.

Think Pink : strijd tegen borstkanker
Think Pink : strijd tegen borstkanker

In België treft borstkanker zo’n 11 000 vrouwen per jaar. Blancheporte sluit zich vandaag aan bij de nationale organisatie Think Pink die zich inzet om te sensibiliseren, patiëntenrechten te verdedigen, onderzoek te financieren en te helpen met ondersteunende zorg tijdens de kanker en erna. Dit alles is van onschatbare waarde voor vrouwen die er baat bij hebben, en voor hun geliefden. Blancheporte steunt dit initiatief. Als u een gift wil doen, klik dan hieronder:

Think Pink : strijd tegen borstkanker

Preventie, screening en steunzorg in het kader van borstkanker stoppen niet bij Roze Oktober en gaan het hele jaar door. Zelfonderzoek, verwerken van de diagnose, emotionele opvolging, aanvaarden van het nieuwe lichaam, terug gaan werken na de ziekte… Think Pink stelt ook heel wat documentatie ter beschikking om u te helpen.

Een reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *