18 augustus 2021

Mode: voor welke mantel valt u deze winter?

Welke mantel te dragen deze winter?

Parka, duffelcoat, trench, gewatteerde jas of rechte mantel… Het is nooit te vroeg om uw wintergarderobe klaar te maken en vooral de mantel te kiezen waarin u zich de hele winter warmpjes zal induffelen. Wacht er niet te lang mee… De selectie is beperkt en als de mooiste items de deur al uit zijn, moet u met tegenzin dat dikke seizoensitem kiezen dat ons enkele maanden lang op de voet zal volgen!

Welk model u ook kiest, uw wintermantel moet vooral goed zitten, mooi omhullen en perfect op maat zijn om de kou een halt toe te roepen. Voor de rest heeft u vrij spel voor de keuze van modellen, materialen, kleuren en stijl! Modetips nodig? Hier volgt de selectie trendy wintermantels van onze stylisten.

De caban: een vaste waarde

De caban, overgewaaid uit de marine, is niet meer weg te denken uit de damesgarderobe. Met z’n tijdloze elegantie en onberispelijke stijl staat deze mantel garant voor een maximum aan stijl voor een miniprijsje. Blancheporte biedt hem aan in sobere kleuren boordevol klasse: camel, zwart of pied-de-poule voor een sterk grafisch effect.

Waar we van houden bij deze caban voor dames: z’n dubbele knoopsluiting, met of zonder kap, z’n reverskraag en z’n mooie lengte.

Te dragen met de caban: een jeans is z’n trendy match bij uitstek, maar hij gaat ook heel mooi samen met uw geklede broeken en kokerrokken.

All-time favoriet: de gewatteerde jas

Zowel qua comfort als bescherming tegen de kou steekt de gewatteerde jas er met kop en schouders bovenuit! Hij is niet langer alleen voor jongeren weggelegd: sinds enkele seizoenen hebben ook dames, jong en oud, hem een plaatsje gegeven in hun garderobe. De stylisten hebben z’n proporties herwerkt om te komen tot goed zittende en elegante modellen. Oversized gewatteerde jas, korte of lange gewatteerde jas… hij gaat geen enkele stijl uit de weg!

Waar we dol op zijn bij deze mantel: z’n originele kantje en het volledige kleurengamma waarmee we onze winterlooks kunnen verwennen.

Te dragen met de gewatteerde jas: alles. Hij gaat vlot samen met uw comfy outfits (jeans, broek, legging, snowboots) en geeft ook iets strengere outfits een ongedwongen twist.

De weekendmantel: de parka

De parka, gelinkt aan Siberische winters, heeft op enkele jaren tijd z’n weg naar de urban mode gevonden. Hij liet de militaire kleurencodes en het eeuwige kaki achter zich om in te zetten op vrolijke winterkleuren: marine, bordeaux, beige. Met of zonder imitatiebont zorgt de parka voor een instant gevoel van warmte en comfort, in alle omstandigheden.

Wat we leuk vinden aan de parka: z’n mooi omhullende volume en vernuftige details (kap, dubbele sluiting, aangetrokken mouwen tegen de kou, bont).

Te dragen met de parka: trek voor een boswandeling uw oude jeans en laarzen aan. In de stad zoekt hij dan weer liefst het gezelschap van uw meest vrouwelijke outfits op. Hij kan ook perfect worden geüpgraded met een mooie sjaal en geklede handtas.

De tijdloze mantel: de duffelcoat

De duffelcoat doet aan het eind van de XIXe eeuw z’n intrede in Engeland om vervolgens door de officieren van de Royal Navy te worden opgepikt voor z’n lengte en omhullende aspect. En het zijn nog steeds die eigenschappen die ons hart sneller doen slaan, naast z’n Parijse gesofisticeerde kantje uit de sixties… Dit wintericoon, nu eens braafjes en dan weer eerder punk, weet steeds te verrassen met z’n perfecte model.

Waar we van houden bij de duffelcoat: de omhullende kap, de diepe zakken en de sluiting van boven tot onder om de barre winterkou te trotseren.

Te dragen met de duffelcoat: hoge laarzen en een rok tot boven de knie voor een vleugje seventies of een korte jurk. Een mooie broek in trendy velours en een paar leren derby’s voor een toch niet zo brave look.

De mantel van het jaar: de fluffy mantel

(of teddy of mantel in lusjesstof). De mantel in lusjesstof, streelzacht, in wol en even aangenaam als een warme chocolademelk in hartje winter, staat synoniem voor zachtheid. Met z’n aspect van pluche/imitatiebont heeft hij alles van een mantel die doet verlangen naar de kou. Hij zal u meer dan ooit zin geven om de vriestemperaturen te trotseren! Dit seizoen kiest hij voor een schapenvachtkleur of marineblauw om de traditionele codes schaakmat te zetten.

Waar we helemaal wild van zijn bij de mantel in lusjesstof: z’n aaibare karakter en weergaloze comfort, allemaal te danken aan z’n uitvoering in wol.

Te dragen met de mantel in lusjesstof: we besteden extra aandacht aan de volumes om er niet bij te lopen als een reuzegrote teddybeer. Ga bij voorkeur voor een legging of een slimjeans en boots met hakken. Een fijne stola rond de nek en een handtasje mogen niet ontbreken…

En u, welke mantel draagt u deze winter?

Een reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *