Welke mantel te dragen deze winter?

  • Louise, Mode redactie
  • 11 augustus 2023 Louise, Mode redactie
Damesparka goudkleurig met kap omkeerbaar lusjestricot lange mouwen loszittend model niet duur - Blancheporte

Welke mantel te dragen deze winter?

Parka, duffelcoat, trench, gewatteerde jas of rechte mantel… Het is nooit te vroeg om uw wintergarderobe klaar te maken en vooral de mantel te kiezen waarin u zich de hele winter warmpjes zal induffelen. Wacht er niet te lang mee… De selectie is beperkt en als de mooiste items de deur al uit zijn, moet u met tegenzin dat dikke seizoensitem kiezen dat ons enkele maanden lang op de voet zal volgen!

Welk model u ook kiest, uw wintermantel moet vooral goed zitten, mooi omhullen en perfect op maat zijn om de kou een halt toe te roepen. Voor de rest heeft u vrij spel voor de keuze van modellen, materialen, kleuren en stijl! Modetips nodig? Hier volgt de selectie trendy wintermantels van onze stylisten.

Bekijk de mantels

De caban: een vaste waarde

De caban, overgewaaid uit de marine, is niet meer weg te denken uit de damesgarderobe. Met z’n tijdloze elegantie en onberispelijke stijl staat deze mantel garant voor een maximum aan stijl voor een miniprijsje. Blancheporte biedt hem aan in sobere kleuren boordevol klasse: camel, zwart of pied-de-poule voor een sterk grafisch effect.

Waar we van houden bij deze caban voor dames: z’n dubbele knoopsluiting, met of zonder kap, z’n reverskraag en z’n mooie lengte.

Te dragen met de caban: een jeans is z’n trendy match bij uitstek, maar hij gaat ook heel mooi samen met uw geklede broeken en kokerrokken.

Bekijk de mantels

Ieders favoriet: de gewatteerde jas

Zowel qua comfort als bescherming tegen de kou steekt de gewatteerde jas er met kop en schouders bovenuit! Hij is niet langer alleen voor jongeren weggelegd: sinds enkele seizoenen hebben ook dames, jong en oud, hem een plaatsje gegeven in hun garderobe. De stylisten hebben z’n proporties herwerkt om te komen tot goed zittende en elegante modellen. Oversized gewatteerde jas, korte of lange gewatteerde jas… hij gaat geen enkele stijl uit de weg!

Waar we dol op zijn bij deze mantel: z’n originele kantje en het volledige kleurengamma waarmee we onze winterlooks kunnen verwennen.

Te dragen met de gewatteerde jas: alles. Hij gaat vlot samen met uw comfy outfits (jeans, broek, legging, snowboots) en geeft ook iets strengere outfits een ongedwongen twist.

Bekijk de mantels

De weekendmantel: de parka

De parka, die doet denken aan Siberische winters, heeft op enkele jaren tijd zijn weg naar de urban mode gevonden. Hij liet de militaire kleurencodes en het eeuwige kaki achter zich om in te zetten op vrolijke winterkleuren: marine, bordeaux, beige. Met of zonder imitatiebont zorgt de parka voor een instant gevoel van warmte en comfort.

Wat we leuk vinden aan de parka: zijn mooi omhullende volume en vernuftige details (kap, dubbele sluiting, aangetrokken mouwen tegen de kou, voering).

Te dragen met de parka: trek voor een boswandeling uw oude jeans en laarzen aan. In de stad zoekt hij dan weer liefst het gezelschap van uw meest vrouwelijke outfits op. Een mooie sjaal en geklede handtas maken het plaatje helemaal af.

Bekijk de mantels
Damesduffelcoat donkergrijs lang met kap imitatiebont lange mouwen gevoerd niet duur - Blancheporte

De tijdloze mantel: de duffelcoat

De duffelcoat doet aan het eind van de XIXe eeuw z’n intrede in Engeland om vervolgens door de officieren van de Royal Navy te worden opgepikt voor z’n lengte en omhullende aspect. En het zijn nog steeds die eigenschappen die ons hart sneller doen slaan, naast z’n Parijse gesofisticeerde kantje uit de sixties… Dit wintericoon, nu eens braafjes en dan weer eerder punk, weet steeds te verrassen met z’n perfecte model.

Waar we van houden bij de duffelcoat: de omhullende kap, de diepe zakken en de sluiting van boven tot onder om de barre winterkou te trotseren.

Te dragen met de duffelcoat: hoge laarzen en een rok tot boven de knie voor een vleugje seventies of een korte jurk. Een mooie broek in trendy velours en een paar leren derby’s voor een toch niet zo brave look.

Bekijk de mantels

De mantel van het jaar: de fluffy mantel (of teddy of mantel in lusjesstof)

De mantel in lusjesstof, streelzacht, in wol en even aangenaam als een warme chocolademelk in hartje winter, kiest resoluut voor zachtheid. Met zijn aspect van pluche/imitatiebont heeft hij alles van een mantel die doet verlangen naar de kou. Dankzij hem krijgt u meer dan ooit zin om de vriestemperaturen te trotseren! Dit seizoen kiest hij voor een schapenvachtkleur of marineblauw om de traditionele codes schaakmat te zetten.

Waar we helemaal wild van zijn bij de mantel in lusjesstof: zijn aaibare karakter en weergaloze comfort die hij te danken heeft aan zijn uitvoering in wol.

Te dragen met de mantel in lusjesstof: we besteden extra aandacht aan de volumes om niet te lijken op een reuzegrote teddybeer. Bij voorkeur met een legging of een slimjeans en boots met hakken. Een fijne stola rond de nek en een klein handtasje mogen niet ontbreken…

Bekijk de mantels
Damesmantel met ruitjes oversize lange mouwen kraag met een revers niet duur - Blancheporte

De mantel waar iedereen mee staat: de oversized mantel

Maximodel, maxistijl! Deze herfst-winter gaan we ook overstag voor de oversized of wijde mantel… Wijd en met een lengte tot halfweg de dijen, zodat hij aanvoelt als een echte cocon. Het is een buitengewoon polyvalent model dat past bij heel wat outfits en de koude wintertemperaturen perfect trotseert…

Waar we van houden bij de oversized mantel voor dames: zijn omhullende model dat elk silhouet flatteert…

Te dragen met de wijde mantel: blijf weg van oversized items om niet te verdwijnen onder de lagen. Zet in op een rechte jeans of een korte rok en mocassins voor een chique, preppy look.

En u, welke mantel draagt u deze winter?

Bekijk de mantels
Deze artikelen zijn ook interessant voor u
Must-read! Zomerjurken: 5 modellen om dringend te shoppen
Must-read! Zomerjurken: 5 modellen om dringend te shoppen

Zomerjurken: 5 modellen om dringend te shoppen

Op zoek naar een nieuwe jurk om volop te genieten van het stijgende kwik? Korte jurk, lange jurk, gebloemde jurk, chique jurk… Onze lente-zomercollectie zit boordevol vrouwelijke juweeltjes, bedacht voor elk figuur van maat 36 tot 58. Uw kleerkast ...

Meer lezen...
Must-read! Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?
Must-read! Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?

Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?

Na een borstoperatie of mastectomie vereist het lichaam nieuwe aandachtspunten. Als u gaat zwemmen, voor medische redenen of gewoon voor het plezier, is de keuze van uw badpak of bikini belangrijk in uw genezingsproces en om de herstellende huid te b...

Meer lezen...
Must-read! Welke kleding past bij een curvy figuur?
Must-read! Welke kleding past bij een curvy figuur?

Welke kleding past bij een curvy figuur?

Een maatje meer is geen obstakel om er trendy bij te lopen: onze collectie is bedoeld om alle vrouwen te kleden van maat 36 tot 58. Als uw kleding goed zit en uw troeven mooi laat uitkomen, kan u voluit spelen met trends, kleuren en prints. Hier zijn...

Meer lezen...
Must-read! Welke bikini of badpak voor mijn figuur?
Must-read! Welke bikini of badpak voor mijn figuur?

Welke bikini of badpak voor mijn figuur?

De langverwachte zomer staat voor de deur… en dus steelt de damesbadmode 2024 de show voor een seizoen dat volledig in het teken staat van de zon! Zonnen in de tuin, genieten van het strand of het zwembad: stijl en comfort zijn een absolute must voor...

Meer lezen...
Must-read! Welke cadeautips voor Moederdag?
Must-read! Welke cadeautips voor Moederdag?

Welke cadeautips voor Moederdag?

Mama, mamsie, plusmama, schoonmama… Al deze vrouwen, die ons nauw aan het hart liggen en ons omringen met hun liefde, verdienen de mooiste attenties op Moederdag. Om hen een plezier te doen, is een onvergetelijk geschenk altijd welkom!...

Meer lezen...
Must-read! Hoe het damespak dragen?
Must-read! Hoe het damespak dragen?

Hoe het damespak dragen?

Het damespak is een echt modefenomeen en sinds enkele jaren niet meer uit het modebeeld weg te denken. Het kan op heel wat verschillende manieren worden gedragen, bijvoorbeeld chic of casual, om te passen bij elke stijl en elke gelegenheid. Maar hoe ...

Meer lezen...