17 februari 2021

Decoratietips: welke kleuren in uw slaapkamer?

Wist u dit? We brengen elke dag gemiddeld 6u42 al slapend door, een periode die jaar na jaar korter wordt. En als we ons, om dit tekort te verhelpen, zouden laten inspireren door chromotherapie?

Want ja, kleur geeft ons niet alleen zin om extra van onze slaapkamer te genieten, maar beïnvloedt ook de kwaliteit van onze nachtrust.

Hoe uw slaapkamer eenvoudig af te stemmen op uw nood aan slaap? Speel met uw huislinnen, z’n kleurenpaletten en motieven met onmiskenbare kwaliteiten.

Volg de gids…

Wit voor een lichtrijke kamer

Wit, erg populair in de decoratiewereld voor z'n puurheid en eindeloze combinatiemogelijkheden, blijft een vaste waarde onder het huislinnen. Deze elegante kleur met hoog zen-gehalte vinden we vooral terug bij edele materialen als batist of gewassen linnen… Kies voor witte lakens en dekbedovertrekken en voeg er kussenslopen en een plaid in grijsbeige, lichtgrijze of pasteltinten aan toe voor een extra decoratieve toets. Nog enkele lichtgekleurde bloemen en heerlijke geurkaarsen erbij en we kunnen volledig herbronnen. Wit is perfect in een kleine of eerder donkere slaapkamer.

Blauw voor een rustgevende slaapkamer

Blauw staat voor rust en geborgenheid en doet echt iedereen goed. Deze kleur is verkrijgbaar in een eindeloos palet van nuances om zich volledig mee uit te leven. Lichtblauw, turkoois, indigo, cyaan, Majorelle, kobalt… Mix deze zee van nuances onderling om een intieme plek te creëren die aanzet tot dromen.
Ga bijvoorbeeld voor een omkeerbaar dekbedovertrek in lichtblauw/marineblauw en werk het plaatje af met ons ruime gamma blauwtinten, bijvoorbeeld op een kussensloop of kussenhoes. Bewonder uw compositie voor het slapengaan en laat u meevoeren, perfect om de blues geen kans te geven.

Groen voor een zen-slaapkamer

Voor slaapkamers is groen de favoriet van elke interieurontwerper: het werkt verkwikkend en brengt evenwicht. Het doet ook denken aan de natuur en haar ontstressende invloed. Als u het geluk heeft een venster te hebben dat uitgeeft op de tuin, zal een groene kleur naadloos aansluiten bij de buitenomgeving. Omdat het erg aanwezig is, is de juiste dosering belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan zachte en rustgevende tinten als rozenhout, ecru of pastelblauw om ermee te combineren. Kussens, tapijten, deken en donsdeken zullen een mooie aanvulling vormen op uw decoratie, met enkele tenen accessoires en droogboemen als finishing touch.
Trendy dekbedovertrekken in cedergroen, veronesegroen of komijngroen zorgen meteen voor een relaxerende en elegante sfeer…

Roze voor een slaapkamer om van te snoepen

Roze is niet enkel weggelegd voor de slaapkamers van brave juffertjes. In verouderde of poederversie creëert z'n vrouwelijke touch een rustgevend, cosy effect in de slaapkamer. Roze als decoratie is perfect om weg te dromen of te mediteren en neemt ons mee naar dromenland... Hier vindt u een ruim aanbod aan gebloemde en verfijnde bedlinnensets om van uw slaapkamer een echt paradijs te maken.
Uiteraard hebben we eraan gedacht om de fuchsiatinten wat af te zwakken en de energie van roze te contrasteren met taupe op een dekbedovertrek of etnische pompons op een plaid...
Na een verkwikkende nachtrust zal u dankzij een tikkeltje roze met het juiste been uit bed stappen.
Lees ook: Huislinnentrend: kies deze lente-zomer voor roze.

Bruin voor een verfijnde slaapkamer

Als u in uw slaapruimte een rustgevende sfeer wil creëren, kies dan voor doffe tinten als bruin. Z'n natuurlijke aspect brengt ons terug naar waar alles begon en zorgt voor rust bij nachtmerries. Een greep uit het rijke palet: lichtbruin, chocolade, oranjebruin, beige, hazelnoot… En bruin gaat perfect samen met toetsen van indigo of pioen, in de vorm van kussens, een sprei of een ruiker bloemen, om het geheel wat te verzachten.
Dit subtiele kleurengamma brengt onze ogen tot rust en maakt ons klaar om de duistere nacht in te gaan… Demp het licht en laat u meevoeren richting een verfijnde nachtrust…

Wat uw lievelingskleuren ook zijn, aarzel niet om onderling te mixen en te experimenteren met combinaties. Speel met uw huislinnen en textieldecoratie om elke nacht opnieuw te genieten van het mooiste plekje op aarde: uw slaapkamer.

[totalpoll id="30579"]

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *