13 juli 2021

Huislinnen Zomer en warm weer: hoe goed slapen?

Onze gids Bedlinnen wanneer het (heel) warm is

Daar zijn de mooie dagen! Onze dikke truien zitten netjes opgeborgen in onze kleerkast. Onze favoriete sandalen en mouwloze topjes maken het mooie weer… Wanneer onze dressing overgaat op zomermodus, doet de slaapkamer mee! Ons bedlinnen aanpassen doorheen de seizoenen is de beste manier om zalig te slapen, ongeacht het seizoen… Ontdek onze Huislinnen-tricks om het ’s nachts tijdens de zomer of een hittegolf niet te warm te hebben, voor een frisse nachtrust!

Stap 1: hou schoon schip in bed

Berg uw lievelingsdekbed op
Ons zachte en veerkrachtige dekbed heeft de kou de hele winter buiten schot gehouden en we zijn het oprecht dankbaar voor z’n warme en loyale diensten. Ook al bestaan er thermoregulerende of 4-seizoensdekbedden, toch is het slimmer om ons dekbed op te bergen wanneer het kwik flirt met 30°C of meer, wegens te warm. U kan het vervangen door een bovenlaken als u niet graag slaapt zonder toegedekt te zijn.

Draai uw matras om
Wist u dit? De meeste matrassen zijn voorzien van een winterkant en een zomerkant. Bij de overgang van het ene seizoen naar het andere, moet de matras dus gewoon worden omgedraaid. Om de zomerkant van uw matras te herkennen: de sierstiksels zijn dichter en de gebruikte materialen frisser. Andere tip: het etiket van de fabrikant bevindt zich doorgaans op de winterkant van de matras.

Stap 2: Kies voor licht bedlinnen

Katoen, van nature ademend
Het is een must-have voor elke slaapkamer: katoen is een vaste waarde in elk seizoen. Het is niet alleen zacht, licht, comfortabel en heel ademend, maar ook hypoallergeen en absorberend. Niets dan troeven dus om goed te slapen wanneer het warm is.

Linnen, natuurlijke vezel bij uitstek
Linnen, antibacterieel en hypoallergeen, verleidt met z’n thermoregulerende eigenschappen. Het is warm tijdens de winter en fris tijdens de zomer en dus buitengewoon aangewezen voor een rustige en serene nachtrust bij warm weer. Bovendien mogen de mooie afwerkingen zeker gezien worden.

Stap 3: Ga voor een lichte pyjama

Warm weer vraagt om een frisse pyjama!
Nachthemdje, shortama, nachthemd met korte mouwen… Voor de mooie dagen is een extralichte slaapoutfit uiteraard een absolute must. Hebt u eraan gedacht om uw pyjama af te stemmen op uw bedlinnen voor een extra tikkeltje fantasie?

Ontdek de selectie Pyjama’s en bijpassend Bedlinnen

Een reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *