13 juli 2022

Huislinnen Zomer en warm weer: hoe goed slapen?

Onze bedlinnengids wanneer het (erg) warm is

Daar zijn de mooie dagen! Onze dikke truien zitten netjes opgeborgen in onze kleerkast. Onze favoriete sandalen en mouwloze topjes maken nu het mooie weer… En wanneer onze dressing overgaat op zomermodus, doet de slaapkamer mee! Uw bedlinnen doorheen de seizoenen aanpassen is de beste manier om te genieten van een zalige nachtrust, ongeacht het seizoen… Ontdek onze huislinnentips om het ’s nachts tijdens de zomer of een hittegolf niet te warm te hebben. Frisse nachten verzekerd!

Stap 1: hou schoon schip in bed

Berg uw lievelingsdekbed op
Ons zachte en veerkrachtige winterdekbed heeft de kou op afstand gehouden en we zijn het oprecht dankbaar voor zijn warme en loyale diensten. Maar wanneer het kwik flirt met 30°C of meer, is het toch slimmer om ons dekbed, zelfs in thermoregulerende, zomer- of 4-seizoensversie, op te bergen omdat het gewoon te warm is. U kan het vervangen door een bovenlaken of een bedsprei als u niet graag slaapt zonder toegedekt te zijn.

Draai uw matras om
Wist u dit? De meeste matrassen zijn voorzien van een winterkant en een zomerkant. Bij de overgang van het ene seizoen naar het andere, moet de matras dus gewoon worden omgedraaid. Om de zomerkant van uw matras te herkennen: de sierstiksels zijn dichter en de gebruikte materialen frisser. Andere tip: het etiket van de fabrikant bevindt zich doorgaans op de winterkant van de matras.

Stap 2: Kies voor licht bedlinnen

Bedlinnen in katoen, van nature ademend
Het is een must-have voor elke slaapkamer: katoen is een vaste waarde in elk seizoen. Het is niet alleen zacht, licht, comfortabel en heel ademend, maar ook hypoallergeen en absorberend. Niets dan troeven dus om goed te slapen
wanneer het warm is.

Bedlinnen in linnen, natuurlijke vezel bij uitstek
Linnen, antibacterieel en hypoallergeen, verleidt ons ook op zijn beurt met zijn thermoregulerende eigenschappen. Het is warm tijdens de winter en fris tijdens de zomer en dus buitengewoon aangewezen voor een rustige en serene nachtrust bij warm weer. Bovendien mogen zijn mooie afwerkingen zeker gezien worden.

Stap 3: Ga voor een lichte pyjama

Warm weer vraagt om een frisse pyjama!
Warm weer vraagt om een frisse pyjama!
Nachthemdje, shortama, nachthemd met korte mouwen… Voor de mooie dagen is een extralichte slaapoutfit uiteraard een absolute must.

Nu weet u alles om deze zomer goed te slapen!

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *