16 juni 2021

Wat aan te trekken bij warm weer?

5 gouden tips

Naarmate het kwik stijgt, wordt het moeilijker en moeilijker om een outfit te vinden waarin we ons goed voelen. Lichte materialen, heldere kleuren, wijde modellen… Er bestaan verschillende eenvoudige oplossingen om deze zomer de warme temperaturen en hittegolf het hoofd te bieden. We vertellen u er alles over.

1

Ga voor
naturel

Frisse en ademende, natuurlijke materialen als linnen of katoen zijn ideaal wanneer de temperaturen hun hoogtepunt bereiken. Katoenen T-shirt, linnen broek, jurk in een mix van katoen en linnen… Stuk voor stuk maken ze u het leven een pak makkelijker tijdens de zomer.

Zet in op wijde en soepele modellen

Hoe nauwsluitender een kledingstuk, hoe meer het de huid belet om te ademen en hoe warmer we het hebben. Bij grote hitte gaan we dus voluit voor lichte en soepele modellen om de lucht te laten circuleren. Het geknipte moment om uw favoriete lange jurk uit de kast te halen… Of ook om te kiezen voor een jumpsuit op maat !

3

Kies voor
lichte kleuren

Zwart of marineblauw bewijzen de huid zeker geen dienst wanneer het erg warm is: ze absorberen de warmte en de zonnestralen. Lichte kleuren weerkaatsen dan weer de warmte. Ruil uw marineblauwe bloes dus in voor een lichte bloes en uw zwarte jurkje voor een witte jurk.

4

Hou het plat

Wanneer het erg warm is, is het natuurlijk ideaal om de voeten bloot te laten. Maar zoals u weet, hebben onze benen soms de onhebbelijke gewoonte om op te zwellen door de warmte… Blijf dus weg van hakken en geef de voorkeur aan platte sandalen of espadrilles voor meer comfort.

5

Werk af met de juiste accessoires

Zonnebril, hoedgeknoopte foulard in het haar… We gaan voor accessoires die ons beschermen tegen de zon en de warmte. Juwelen zijn echter af te raden omdat ze de neiging hebben om te kleven aan de huid.

Zo, u bent helemaal klaar om de hitte te trotseren!

Een reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *