27 januari 2023

Damesmode: welke kleuren te dragen dit seizoen?

Bij elke nieuwe collectie krijgen we allemaal zin om in de nieuwe seizoensartikelen te duiken om te ontdekken waaruit onze garderobe zal bestaan. We kunnen alvast genieten van een voorsmaakje van de kleuren gekozen door onze stylisten…

Een overzicht van de kleuren bij de damesmode voor de lente-zomer 2023? Volg de tips van onze stylisten…

Opgelet voor de ogen!

Trendkleur van de lente-zomer 2023: groen

Ook dit seizoen is er aan groen geen ontkomen aan. De landelijke trend zet zich verder en kiest, om te matchen met de mooie dagen die er gaan aankomen, voor duizend verfijnde en inspirerende tinten. Van de jurk in lindegroen voor een vleugje zachtheid tot de uitlopende broek in kaki, of van het badpak in Granny Smith-groen tot de eucalyptusgroene bloes: alle soorten groen staan u op het lijf geschreven.

Aarzel niet om groen in total look te dragen of af te wisselen met mooi bijpassende kleuren als geel of blauw. Zin om uw look wat extra pit te geven? Zet in op een geel, oranje of fuchsiaroze accessoire. Succes verzekerd.

Ze zeggen dat groen u er slecht laat uitzien: fout. Opteer volgens uw huidkleur voor een bovenstuk in zachtgroen of een topje in iets feller groen.

Groen is de kleur van de hoop, dus hou u zeker niet in. Pistachegroen, dennengroen, smaragdgroen, opalinegroen of muntgroen… Ga voor uw favoriete groen.

Trendkleur van de lente-zomer 2023: rood

Nog een opvallende modekleur die dit seizoen zeker niet uit de toon valt: rood. Kleur van de liefde, kleur van de passie en geknipt voor een flamboyante look.

Fashionista’s zullen er zich aan tegoed doen als total look, om het te dragen van kop tot teen. Rode ballerina’s, vermiljoenrode broek en dieprood topje gaan hand in hand om een vrolijke look samen te stellen die knalt.

Als u meer terughoudend bent, begin dan met een rood truitje op uw jeans of een maxitas met bayadèrestrepen in opvallend rood.

Qua huidkleur flatteert rood elke vrouw: brunettes, blondines of roodharigen. Deze kleur laat echt iedereen stralen.

Mooi meegenomen dit seizoen: we maken komaf met de gangbare ideeën en gaan voor verrassende combinaties met een mix van rood en fuchsia, koraal en purper, oranje en klaproosrood…

En, klaar voor rood?

Trendkleur van de lente-zomer 2023: blauw

Blauw, de favoriete kleur van de Fransen, is ook weer van de partij. Dit seizoen kiest het voor heldere nuances met accenten van Majorelle- en Klein-blauw. Een radicale ommezwaai die zelfs de meest brave looks pit weet te geven…

Verken meteen deze nieuwe modehorizonten: die leuke rok in wikkelstijl gecombineerd met die korte trui en pofmouwen, die prachtige broek in palazzostijl en de bijpassende bloes met Engelse strepen, die lange rok met knopen om te dragen met sneakers in denim… De mogelijkheden met blauw zijn eindeloos.

In felgekleurde versie laat blauw elke huidkleur heel mooi uitkomen.

Laat het duidelijk zijn: blauw matcht met alle andere kleuren uit uw garderobe, maar kan ook perfect apart worden gedragen, in een brave of meer opvallende ‘color block’-stijl.

“De aarde is zo blauw als een sinaasappel” zei Paul Eluard… Bent u het met hem eens?

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *