15 mei 2020

Onze gezichtsverzorgingsroutine thuis

Fleurs

Onze tips om uzelf en uw huid
in de watten te leggen

Op zoek naar een beautyroutine die zowel lichaam als geest ten goede komt? Reinigen, hydrateren, verzorgen… Welke producten gebruiken we daarvoor? En in welke volgorde? We geven u enkele tricks mee om een eenvoudige en doeltreffende routine op te bouwen die we vooral ook heel graag zullen aanhouden. Want vergeet niet: om de weldaden van de gebruikte producten optimaal te benutten, is het belangrijk om dit ritueel te blijven volgen.

Gezichtsverzorging: de stappen van een geslaagde routine

Omdat de huid van het gezicht voortdurend wordt blootgesteld, is ze heel gevoelig voor invloeden van buitenaf, zoals vervuiling, koude of zonlicht: ze beschermen is een echte must om ze gezond en proper te houden.

Elke dag van de week…

Om de dag goed te starten, gearomatiseerd rozenwater {1}, aangebracht met behulp van een reinigingsdoekje {2}, om de huid een oppepper te geven en te tonifiëren en tegelijk de weefsels te rehydrateren na een lange nacht. Bij gezwollen of geïrriteerde oogleden zorgt korenbloemwater voor een instant ontzwellend en kalmerend effect. Breng na deze stap uw serum {3}. aan. Een serum, vloeiender en geconcentreerder dan een crème, pakt een specifiek punt aan (droge huid, vlekjes, littekens…) en bereidt de huid voor op de volgende stappen van de gezichtsverzorging. Kies voor een antirimpelserum verrijkt met vitamine C {4}. om fijne lijntjes te helpen vervagen en uw huid te doen stralen. Breng vervolgens een dagcrème aan voor nog wat extra hydratatie. Let erop dat u uw dagcrème zeker gebruikt tot onder aan de hals omdat ook dat deel van de huid fragiel is en gevoelig voor huidveroudering! Rond af met een antiwallencrème  {5} die bijdraagt aan een gladde oogcontour en mooi gehydrateerde huid.  
Verwijder’s avonds zeker alle make-up en geef daarbij de voorkeur aan herbruikbare reinigingsdoekjes in katoen, die veel zachter zijn voor de huid en ook veel ecologischer. Om het gelaat te reinigen, kan ook een konjacspons {6}. van pas komen. Z’n zacht scrubbende werking maakt de huid zachter en gladder op een milde manier. Pas opnieuw uw hydratatieroutine toe: een mooi gevoede huid voor het slapengaan zal er de volgende ochtend nog beter uitzien!

{1}
{2}
{3}
{4}
{5}
{4}
{6}

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *