20 juli 2022

De slow bra, comfortabele en lichte lingerie

De slow bra trend verovert magazines en winkels, maar wat is het precies?

2 belangrijke fenomenen verklaren deze nieuwe lingerietrend.

De bevrijding van het vrouwelijke lichaam, die komaf maakt met de strikte silhouetnormen uit de jaren ’60, en de lockdown van 2020, toen heel wat vrouwen opnieuw ondervonden hoe leuk het is om geen beha meer te dragen 😉

Vandaag de dag vertaalt deze trend zich in lingerie afgestemd op onze verlangens, die steun en zachtheid combineert. Een overzicht…

De slow bra, voor wie?

Voor iedereen!! Vrouwen met een zware buste hebben lang de voorkeur gegeven aan beha’s met beugels voor extra steun. Maar tegenwoordig kunnen zware bustes ook gevoerde behatopjes in stretchkatoen aan die hen laten genieten van een zachte steun. Onze stylisten hebben ook bandeaubeha’s en gekruiste beha’s zonder beugels ontworpen die werden gevoerd met een onzichtbare versteviging, en dit tot maat 125D of 115E. Uw buste wordt licht ondersteund en rondingen mooi benadrukt.

De slow bra, wanneer?

Alle dagen van de week, en niet enkel tijdens het weekend! De regels worden overboord gegooid voor meer vrijheid, zowel op het gebied van de mode als de zelfzekerheid van vrouwen. ‘Tweede huid’-lingerie kleurt de trends, modellen worden vernuftig en discreet voor elke vrouw, ongeacht hun borstomtrek. Er wordt ingezet op een natuurlijke en geëmancipeerde vrouwelijkheid zodat we ons mooi en goed gaan voelen in onze kleding.

De slow bra, een trend die zal blijven meegaan

Tot in de 19e eeuw droegen vrouwen een korset, tot de uitvinding van de beha komaf maakte met dit keurslijf. Een vorm van bevrijding, maar vrouwen voelden tot voor kort nog wel de druk om te beantwoorden aan het beeld van een stevige en hoge buste, soms ten nadele van hun gezondheid.

Zonder daarom de beha af te zweren, is elke vrouw tegenwoordig vrij om een beha te dragen die is afgestemd op haar buste en haar verlangens qua comfort.

Aan de hand van onze expertise in lingerie hebben we bij Blancheporte gamma’s comfortabele ‘tweede huid’-lingerie ontwikkeld die niet kwetst. Beha’s, behatopjes, bandeaumodellen en body’s volgen soepel uw rondingen.

Om dit gevoel van welzijn te versterken, zijn onze lingeriemodellen zo veel mogelijk voorzien van de Oeko-Tex®-certificering, een ethisch label dat garant staat voor onschadelijk en zacht textiel.

U bent van nature mooi en wij zijn er natuurlijk voor u om dat te laten zien!

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *