Blancheporte x Lulu la Nantaise: een collectie in retrostijl

  • Louise, Mode redactie
  • 11 februari 2022 Louise, Mode redactie
Collectie dames- en herenkleding en huislinnen in jaren 80-retrostijl, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise

een tiptop collab!

Wie nieuw seizoen zegt, zegt ook nieuwe, exclusieve samenwerkingen met een gastartiest… Dit jaar hebben we Lulu la Nantaise ontmoet, een talentvolle illustratrice van wie iedereen instant happy wordt! Samen hebben we een capsulecollectie met mode- en woningitems gecocreëerd die recht uit de jaren ’80 lijkt te komen… Een trendy, ietwat retrogetinte limited edition die ons hart sneller doet slaan. Maar wie gaat er eigenlijk schuil achter deze gepassioneerde creatieveling? Antwoorden hieronder.

Ontdek de samenwerking

Wie gaat er schuil achter Lulu la Nantaise?

Een jong meisje van 42 jaar dat vaak heeft gereisd en zowat overal heeft gewoond, om vervolgens 12 jaar geleden terug naar Frankrijk te komen 🙂 Een mama van een jongetje van 8 die van thuis uit werkt en plezier beleeft in wat ze doet.

Sinds wanneer ben je aan de slag als illustratrice?

Ik ben maar laat met illustreren begonnen, in 2018. Ik ben altijd grafisch ontwerpster geweest (en nog veel andere dingen daarvoor). Dat jaar heb ik het geluk gehad om te worden vertegenwoordigd door mijn agent, Virginie. Dat heeft mijn verlangen om enkel nog te leven van illustreren aangewakkerd. Ik ben er voluit voor gegaan en heb beslist om enkel nog dat te doen.

Van waar komt je passie voor kleur en dat tikkeltje humor dat jou typeert?

Mijn ouders, hun ouders voor hen, en de generatie nog daarvoor waren fotografen. Ik denk dat ik van kleins af aan ben ondergedompeld in de wereld van beeld. Die voorliefde voor kleuren heb ik van mijn moeder, die niets liever deed dan het huis decoreren en zich kleden zoals het haar uitkwam, waarbij motieven en kleuren steeds volop werden gemixt! De humor en woordspelingen heb ik, geen twijfel mogelijk, allemaal geleerd van mijn vader. Ook nu nog stuurt hij me sms’jes met woordspelingen die ik zou kunnen illustreren!

Interview Lulu la Nantaise | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Veelkleurige keukenschort met zak in het midden van 100% katoen, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Praktische, oranje isotherme drinkles in inox met inhoud 500 ml, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Grijs T-shirt voor heren met retrogetinte bliksemprint, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Praktisch, verstelbaar heuptasje in zwart en wit, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Bleached jeansjasje voor dames in oversized model met opstaande kraag, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise

Waardoor laat jij je beïnvloeden? Waar haal je inspiratie?

Mijn inspiratie haal ik uit retroreclames, het werk van Saul Bass en Savignac. Ik hou ervan wanneer de illustratie en tekst één zijn. Over het algemeen hou ik van sterk grafische dingen met een duidelijke boodschap.

Je hebt 14 000 volgers op Instagram. Hoe ga je om met je community?

Ik ben erg geflatteerd dat veel mensen me volgen op Instagram en soms uit mijn lood geslagen door sommige berichten die ik ontvang. Veel mensen laten me weten dat de illustraties hen goed doen en dat ze er soms de hele dag op zitten te wachten (op mijn post). Ik ontvang zelfs geschenken van sommige volgers.

Set van 4 pins met regenboog-, bliksem-, ijshoorn- en “ça boume”-motieven, goedkoop| Blancheporte x Lulu la Nantaise

Hoe verliep je samenwerking met ons merk? Het contact met onze teams?

Alle klanten zijn cool, en ik heb enkel positieve ervaringen. MAAR ik moet toegeven dat de samenwerking supergoed verlopen is. De teams stonden voor me klaar en ik mocht vrij ontwerpen. Het was zeker niet zomaar een bestelling afronden! Ik heb van ideeën kunnen wisselen met elk van jullie, los van de “klant/dienstverlener” relatie. Er was veel waardering en dat doet goed.

Wat denk je van deze capsulecollectie die we hebben gecocreëerd? Past ze bij jou?

Ik heb een zwak voor vroeger… En ik krijg vaak te horen dat mijn werk eerder bij de jaren ‘50/60 past. Dus, overgaan naar de jaren ’80 was echt wel een uitdaging. Ik heb snel ingezien dat ik mezelf geen druk moest opleggen en dat jullie er van bij het begin alle vertrouwen in hadden. Het is een groot voordeel om te werken vol zelfvertrouwen. Ze past helemaal bij mij omdat ik er heb ingestopt wat ik wou: illustraties en tekst! Ik heb mijn kleuren mogen kiezen. Dus ja, deze collectie staat me op het lijf geschreven!

Collectie kleding voor dames en heren met retro-inspiratie uit de jaren ’80, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Veelkleurige keukenschort met zak in het midden van 100% katoen, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise

Bracht deze sprong naar de jaren ’80 herinneringen naar boven? Vertel er ons alles over!

Het was inderdaad ook genieten om herinneringen op te halen. Het was leuk om het tijdperk waarin ik ben opgegroeid in de praktijk te kunnen brengen. Die periode ken ik uiteindelijk het best!

Je favoriete uitdrukking van toen?

Die die ik heb gekozen voor de samenwerking: “Sensass”. Enkel al door het luidop te zeggen, krijg ik meteen het beeld van een glitterlegging, een discobal en rolschaatsen! Ik vind dit woord tegelijk chic en maf!

Ontdek de samenwerking
Veelkleurige keukenschort met zak in het midden van 100% katoen, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Deze artikelen zijn ook interessant voor u
Must-read! Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?
Must-read! Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?

Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?

Na een borstoperatie of mastectomie vereist het lichaam nieuwe aandachtspunten. Als u gaat zwemmen, voor medische redenen of gewoon voor het plezier, is de keuze van uw badpak of bikini belangrijk in uw genezingsproces en om de herstellende huid te b...

Meer lezen...
Must-read! Welke kleding past bij een curvy figuur?
Must-read! Welke kleding past bij een curvy figuur?

Welke kleding past bij een curvy figuur?

Een maatje meer is geen obstakel om er trendy bij te lopen: onze collectie is bedoeld om alle vrouwen te kleden van maat 36 tot 58. Als uw kleding goed zit en uw troeven mooi laat uitkomen, kan u voluit spelen met trends, kleuren en prints. Hier zijn...

Meer lezen...
Must-read! Welke bikini of badpak voor mijn figuur?
Must-read! Welke bikini of badpak voor mijn figuur?

Welke bikini of badpak voor mijn figuur?

De langverwachte zomer staat voor de deur… en dus steelt de damesbadmode 2024 de show voor een seizoen dat volledig in het teken staat van de zon! Zonnen in de tuin, genieten van het strand of het zwembad: stijl en comfort zijn een absolute must voor...

Meer lezen...
Must-read! Welke cadeautips voor Moederdag?
Must-read! Welke cadeautips voor Moederdag?

Welke cadeautips voor Moederdag?

Mama, mamsie, plusmama, schoonmama… Al deze vrouwen, die ons nauw aan het hart liggen en ons omringen met hun liefde, verdienen de mooiste attenties op Moederdag. Om hen een plezier te doen, is een onvergetelijk geschenk altijd welkom!...

Meer lezen...
Must-read! Hoe het damespak dragen?
Must-read! Hoe het damespak dragen?

Hoe het damespak dragen?

Het damespak is een echt modefenomeen en sinds enkele jaren niet meer uit het modebeeld weg te denken. Het kan op heel wat verschillende manieren worden gedragen, bijvoorbeeld chic of casual, om te passen bij elke stijl en elke gelegenheid. Maar hoe ...

Meer lezen...
Must-read! Welke schoenen in combinatie met een jurk?
Must-read! Welke schoenen in combinatie met een jurk?

Welke schoenen in combinatie met een jurk?

Lang of kort, bohemian, chic of grafisch… jurken dragen we het hele jaar door en bij elke gelegenheid. Een onmisbare finishing touch daarbij: schoenen! Ze maken uw look helemaal af en kunnen uw stijl in een handomdraai een compleet andere twist geven...

Meer lezen...