9 augustus 2021

Modecollecties ontworpen in 3D: Blancheporte innoveert!

3D-modellering: een revolutie

Zich laten inspireren, bedenken, ontwerpen, creëren, produceren… Ons stijlbureau in Tourcoing (France) laat zich elk jaar van z’n meest inventieve kant zien om Modecollecties uit te brengen die het leven van alle Dames mooier maken. Steeds met de dubbele ambitie om dichter bij u te staan en actief deel te nemen aan het uitwerken van een meer duurzame mode, verkennen we een technologie die het ontwerpproces een compleet andere wending zal geven: 3D.

In enkele kliks passen we de lengte van een jurk aan, snijden we een decolleté uit, veranderen we van print of materiaal. Het model, gedragen door een avatar, wordt meteen aangepast. Het resultaat is verbluffend, laat zelfs zien of een kledingstuk meer of minder doorhangt volgens het gewicht en de rekbaarheid van de gekozen stof… Klaar om er meer over te weten komen? Wij maken u wegwijs.

3D-modellering?

Papier, potloden, lat en schaar zijn onlosmakelijk verbonden met productontwerp om te komen tot een technisch dossier om naar de leverancier te sturen. Sinds 2021 treedt Blancheporte het 3D-tijdperk binnen: stylisten, ontwerpers, productmanagers en merchandisers geven hun beroep een radicale twist en experimenteren met een nieuwe manier van ontwerpen aan de hand van een programma dat toelaat om kleding te simuleren in 3D.

Er ging heel wat werk aan vooraf om een bibliotheek van patronen te creëren om te starten met onze eerste creaties.

Wat 3D-modellering zo fantastisch en leuk maakt?
We kunnen het kledingstuk 360 graden ronddraaien om een totaalbeeld van het product te krijgen voor het wordt goedgekeurd. Creëren, aanpassen, van nul herbeginnen: elk kledingstuk kan op elk moment worden bijgewerkt. We zien de avatar ook defileren met het product en krijgen een duidelijke kijk op hoe het kledingstuk valt en eruitziet in slechts enkele kliks…

3D

Een innoverende techniek op maat van elk lichaamstype

Naast onze bibliotheek van patronen die als eerst werkbasis dient, hebben we een collectie avatars gecreëerd op maat van onze klanten. Deze innovatieve kledingstukken ontworpen in 3D zijn dus van A tot Z gecreëerd in het programma en kunnen eindeloos worden bijgewerkt om zich aan te passen aan alle lichaamstypes van onze klanten, klein of groot, slank of mollig.

Technologische vernieuwing voor een meer verantwoorde mode

3D-modellering bespaart niet alleen tijd bij het ontwerp, maar laat ons ook toe om ons verder te blijven inzetten voor de bescherming van onze planeet. Traditioneel vinden meerdere postuitwisselingen plaats tussen Blancheporte en haar leveranciers voor een kledingstuk volledig wordt goedgekeurd en klaar is om te worden verkocht. Het gebruik van het 3D-programma, nauwkeuriger en behendiger, beperkt dit aantal uitwisselingen. Minder transport, minder stof: elke stap telt voor meer verantwoord en duurzaam ontworpen prêt-à-porter collecties.

Vrouwelijke, soepele en goed zittende modellen ongeacht de maat, verantwoord engagement… 3D-ontwerp heeft niets dan voordelen en we zullen het doorheen de collecties meer en meer blijven uitdiepen. Stay tuned!

Een reactie geven

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *