31 maart 2020

Hoe Blancheporte onverkochte items een tweede leven geeft?

 

Met het oog op een steeds meer verantwoorde en maatschappelijke aanpak, hebben we een capsulecollectie met tassen gecreëerd op basis van onze onverkochte items.

Dankzij dit project, opgestart in het kader van Metropool Rijsel 2020, Wereldhoofdstad Design, hebben we kennis kunnen maken met upcycling, of hoe nieuwe materialen worden gerecupereerd om ze een nieuwe bestemming te geven.

Een
BEVLOGEN
collectie

Premier voyage, Périples urbains, Sur le Départ… voor elke verplaatsing wat wils. Een voor een producten die innoverend zijn qua vorm, vernuftig qua gebruik en mooi om naar te kijken.

Een
TOEGEWIJDE
designer

Textieldesigner Flavia Redouin Inneco van studio Tessigraphes is erg begaan met recyclage. Ze heeft elk artikel uit de collectie uitgetekend en ontworpen.

Designer
Matières
Matières

Een mix
VAN
MATERIALEN

Bedlinnen, jeans, gewassen linnen, boutis… Flavia heeft uit onze onverkochte items heel wat inspirerende materialen gehaald. Het leer is afkomstig van de Belgische ambachtelijke leerlooierij Radermecker. Het gaat over onbewerkte, plantaardig gelooide leersoorten die na verloop van tijd een mooi patina krijgen.

Une production locale

EEN
LOKALE
PRODUCTIE

die werkgelegenheid
heeft gecreëerd

De productie vond plaats in het Plateau Fertile in Roubaix, een textielcollectief dat z’n schouders zet onder innoverende projecten. Vier personen hebben voltijds aan ons project gewerkt.

Goed bevonden door
BURGERS

Via Sia Habitat, een belangrijke speler binnen de sociale huisvesting in regio Hauts-de-France, hebben burgers ons hun kijk op de ontwikkelde modellen gegeven.

Het opzet?
De collectie aftoetsen aan het doel dat ze voor ogen heeft.

We zijn zo trots om deze capsulecollectie
voor te stellen en met u te delen!
Een gemeend dankjewel aan al onze partners.

De collectie zal eind april worden tentoongesteld in het Couvent des Clarisses in Roubaix in het kader van Metropool Rijsel 2020, Wereldhoofdstad Design.

World Design Capital

Een reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *